Business developers Loes Borger en Renske Cox van Keyport Fotografie: Bram Becks

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en Weerter wethouder Martijn van den Heuvel (Economische Zaken) ondertekenden op 26 november de regionale MKB-deal. Met deze deal biedt de overheid mkb-ondernemers uit Midden-Limburg en Cranendonck een extra impuls om sneller en sterker uit de crisis te komen. Netwerkorganisatie Keyport heeft daar een praktisch en effectief programma voor ontwikkeld. Dit programma is gebaseerd op de meest urgente ondernemersvragen van dit moment.

Elke ondernemer in de Keyport-regio kan aansluiten en meedoen. Eén telefoontje is al genoeg. Business developers Loes Borger en Renske Cox helpen je verder.

Keyport onderneemt mee
Het zijn lastige tijden. Gezondheid staat natuurlijk voorop, maar hoe loods jij je bedrijf door deze crisis? Moet je je business model aanscherpen en op zoek naar financiering of samenwerking? Kun je deze tijd gebruiken voor innovatie, digitalisering en circulariteit? En hoe houd je binding met je personeel? “Stilstaan is geen optie en kansen zijn er altijd”, stelt Renske Cox van Keyport. “Wij helpen je graag verder.”

Contact leggen met Keyport is heel simpel. Afhankelijk van het onderwerp dat bij jou speelt, maak je een afspraak met Loes of Renske. Dat kan op locatie, online of je maakt een wandeling in de natuur. Tijdens het gesprek vertel jij je verhaal. Waar sta je met je bedrijf, waar wil je naartoe en wat heb je daarvoor nodig?

Stimulering van vitaliteit, veerkracht en innovatie
Ook de volgende stap is heel eenvoudig, zo legt Loes Borger uit. “We brengen je in contact met collegaondernemers of met netwerkpartners zoals het LIOF of Trias. We helpen je met je financierings- of innovatievraagstuk. Of je sluit je aan bij een van de projecten voor mkb-ondernemers die er al zijn. De extra ondersteuning vanuit de MKB-deal geeft ons nu de mogelijkheid om ondernemers nog beter te ondersteunen. Samen gaan we voor een vitaal, veerkrachtig en innovatief mkb.”

“Het is een welkome stimulans, zeker in deze tijd”, vervolgt Renske. “Want wat we zien, is dat ondernemers vaak te weinig tijd, kennis en menscapaciteit hebben om de uitdagingen op te pakken die essentieel zijn voor de toekomst van het bedrijf. Bij Keyport kunnen ondernemers makkelijk aanhaken en samenwerken. Met studenten, koplopers en collega-ondernemers. In lopende of nieuwe projecten.”

En projecten, die zijn er volop. Binnen elk relevant thema is Keyport actief. Met succes en met concreet resultaat! Hier volgen enkele voorbeelden. Robotiseren en digitaliseren “Field Lab Robotics in Roermond bijvoorbeeld, is hét kenniscentrum voor industriële robotisering”, vult Loes aan. “Dit eerste Limburgse Field Lab maakt deel uit van een landelijk smart industry netwerk. Hier kunnen bedrijven aan de slag met de kansen van robotisering. Kijken wat haalbaar en betaalbaar is, inspiratie opdoen bij demo-opstellingen en samen met studenten en ondernemers werken aan innovatie. Een perfecte plek dus voor ondernemers met ambitie op het vlak van robotisering en digitalisering.”

Webshop logistiek en retailinnovatie
Renske: “Ook met het Retail Innovation Center en de e-Fulfilment Hub hebben we binnen de Keyport-regio al een enorme voorsprong opgebouwd. Met challenges voor ondernemers en studenten gaan we dat nog verder uitbouwen. Zo bekijken we welke innovatieve toepassingen Internet of Things nog meer kan bieden. En hoe we een webshop op logistiek vlak nog groener kunnen maken. Dus ondernemers met een vraagstuk dat hierop aansluit? Meld je, dan maken wij er samen werk van!”
Op zoek naar jong talent of werken aan duurzame inzetbaarheid?
Ben je op zoek naar goed personeel? Wil je je bedrijf onder de aandacht brengen bij jong talent? Of heb je een stage- of afstudeerplek in de aanbieding? Dan kun je je aansluiten bij het online platform Keyport Meets. Een platform waar bedrijven zichzelf op een inspirerende manier kunnen profileren bij studenten. Loes: “Om vervolgens met elkaar in contact te komen, organiseren we speeddates, online stagemarkten en andere ‘live’ events. Gericht op de jonge doelgroep. Dus geen saaie verhalen maar vooral interactief. Dé manier om op tijd in te spelen op je personeelsbehoefte in de toekomst.”
Wil je juist aan de slag met je huidige personeelsbestand? Kijken naar duurzame inzetbaarheid en het beter benutten van het talent dat je in huis hebt? Dan kun je gebruikmaken van de (digitale) tools van het project Duurzame Inzetbaarheid.
Werken aan je toekomstvisie en je business model?
Renske sluit af: “Welke vraag of ambitie je als ondernemer ook hebt, alles begint met een scherpe toekomstvisie en een goed business model. En ook daarvoor kun je bij Keyport terecht. Binnen het programma Koers kun jij als ondernemer aan de slag met jouw specifi eke vraagstuk over visie, strategie en groei. Iets wat in deze tijd bij bijna alle ondernemers wel speelt en waar je iets mee moet. Niet wachten tot de crisis voorbij is, maar nu in actie komen. Zodat je er sneller en sterker uitkomt!”

Onderneem mee!

Wat je volgende uitdaging ook wordt, in de Keyportregio krijg je het voor elkaar. Het passende antwoord begint met jouw unieke ondernemersvraag. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met Loes of Renske. Zij ontmoeten je graag online of tijdens een ondernemerswandeling in de natuur. Dan komen de ideeën vanzelf los. Een afspraak kun je maken via www.keyport.nl.

‘Blij met het effectieve programma van Keyport’

Het ministerie van Economische Zaken investeert 323.000 euro in de Keyport-regio. De extra bijdrage aan de regio is een investering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat die voortkomt uit het landelijke MKB-actieplan.

Angely Waajen, wethouder gemeente Roermond, herkent de noodzaak voor een extra impuls aan het mkb. “Het mkb is de kracht van onze regio. Vliegwiel en banenmotor voor economische groei. En dat staat onder druk. We zien dat de wereld in rap tempo verandert. Covid-19 heeft impact, we moeten van lineair naar circulair, de regionale arbeidsmarkt krimpt en digitalisering en robotisering worden van steeds groter belang. De mkb-ondernemer beschikt niet altijd over voldoende kennis en capaciteit om al deze ontwikkelingen het hoofd te bieden. Keyport is de partij die de mkb-ondernemer bij deze vraagstukken helpt. Met de MKB-deal gaat dat nog beter lukken.”

Martijn van den Heuvel, wethouder gemeente Weert, ziet kansen. “De afgelopen jaren zag het mkb veel ontwikkelingen op zich afkomen. Innovatie en digitalisering worden, zeker in deze roerige tijd, nog belangrijker. Ook op personeelsgebied liggen er flinke uitdagingen. Veel sectoren zitten in onzekerheid en kampen met omzetverlies, terwijl andere sectoren fl oreren en een personeelstekort hebben. Meer dan ooit is het van belang om mobiliteit tussen sectoren (van werk naar werk) te bevorderen. Ik ben blij dat we hiervoor Keyport hebben, een samenwerking tussen de triple helix partijen die haar sporen verdiend heeft. Van de bijdrage uit de MKB-deal hebben we achter de schermen al een effectief programma ontwikkeld. Ondernemers kunnen zo aansluiten.”

Programmamanager Ton Hagelstein van Keyport is er klaar voor. “De bijdrage uit de MKB-deal is vertaald in concrete tools, relevante projecten en nieuwe samenwerkingsverbanden. Dat hebben we in nauwe samenspraak met onze opdrachtgevers – de gemeenten Maasgouw, Leudal, Nederweert, Roerdalen, Weert, Roermond en Cranendonck – gedaan. En met regionale partners uit het onderwijs, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.”