Wethouder Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert, Giel Polman directeur van Limburg Marketing en Jos Coumans general manager Roompot Weerterbergen opende het eerste VVV-inspiratiepunt op vakantiepark Weerterbergen.

Met deze VVV-inspiratiepunten willen het Toeristisch Platform Weert en Limburg
Marketing zowel bezoekers als eigen inwoners inspireren en informeren over de vele
bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen in Weert en omgeving.

Als toerist neem je steeds vaker informatie digitaal tot je. In Weert zijn daarom bij Vakantiepark Weerterbergen, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en Museum W sinds dit jaar zogenaamde VVV-inspiratiepunten ingericht. Via een interactieve wand ontdek je alles over de Weert en de omgeving. Een beter startpunt voor je bezoek aan Weert kun je je niet wensen. Elk VVV-inspiratiepunt legt ander accenten, die passen bij die locatie. Maar één ding is overal hetzelfde: er werken betrokken medewerkers en vrijwilligers. Zij kennen als geen ander de parels van Weert, beantwoorden graag jouw vragen en geven waardevolle tips.

VVV-inspiratiepunt Museum W
Dit inspiratiepunt is gevestigd in het voormalige stadhuis van Weert, een markant rijksmonument in hartje binnenstad. Het inspiratiepunt geeft een beeld van de rijke Weerter historie, de invloed van de Graven van Horne en de handel en nijverheid waarmee de stad in de periode 1450-1550 groot is geworden. Tegelijkertijd kun je een bezoek brengen aan Museum W, een geheel vernieuwd cultuur-historisch museum.

VVV-inspiratiepunt NMC De IJzeren Man
Dit inspiratiepunt bevindt zich in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en is een uitstekende uitvalsbasis voor als je van wandelen, fietsen en de natuur houdt. Klik op de interactieve wand voor mooie kant- en-klare fiets- en wandelroutes of stippel je eigen route uit met de route-planner. Natuurlijk krijg je ook in dit inspiratiepunt de beste tips over wat je allemaal kunt doen bij een bezoek aan Weert. Tegelijkertijd kun je de nieuwe tentoonstellingsruimte van het NMC bezoeken (niet verplicht).

VVV-inspiratiepunt De Weerterbergen
Op Vakantiepark Weerterberg vind je de interactieve wand bij de receptie. Op deze wand zie je meteen waar je moet zijn voor leuke uitjes met kinderen, gezellige restaurantjes, trendy winkeltjes en nog veel meer. Breng een bezoek naar het urnenveld, direct gelegen naar de Weerterbergen of maak een tochtje met de huifkar bij Van Horne Hoeve.

Toeristische brochure ‘Dit is Weert’
Vandaag werd door het Toeristisch Platform Weert ook de gloednieuwe toeristische gids ‘Dit is Weert’ gepresenteerd door wethouder Martijn van den Heuvel Het concept van de gids werd door Art-is Communicatiebureau bedacht. De realisatie van de gids in samenwerking met Limburg Marketing. Deze uitgave, een initiatief van het Toeristisch Platform Weert, nodigt zowel inwoners als bezoekers uit om de stad op een geheel nieuwe manier te ervaren. Hoogtepunten uit de inhoud van de brochure:

Voel je thuis in Weert: Een uitnodiging om de levendige sfeer en het rijke erfgoed van de stad, omgeven door prachtige natuur, te ontdekken. Een dagje uit: Laat je verrassen door de schoonheid en diversiteit van Weert. KempenBroek verkennen: Een uitgestrekt natuurgebied met meer dan 200 km aan bewegwijzerde routes. Sfeervol winkelen: Het hart van Weert herbergt een aantrekkelijk en gastvrij winkelgebied, perfect voor een dagje shoppen. Spelen en beleven: Actieve en culturele uitjes vind je in Weert zowel binnen als buiten, voor alle leeftijden. Eten en drinken: Proef de lokale keuken in trendy cafés en geniet van ambachtelijke biertjes op het terras. Kunst en cultuur: Laat je inspireren door de musea en galeries van Weert en de omliggende regio. Historisch Weert: Duik in de boeiende geschiedenis van deze Bourgondische stad. De molens leven voort: Ontdek de schilderachtige windmolens en watermolens. Verken de omgeving: Tal van bezienswaardigheden in de regio, ook over de grens. Unieke evenementen: Een kalender gevuld met jaarlijkse evenementen. Highlights 2024: Een vooruitblik op de niet te missen activiteiten en speciale evenementen in Weert.

De lancering van ‘Dit is Weert’ markeert een nieuwe mijlpaal in de citymarketing van Weert als een topbestemming voor toeristen. Met iets voor iedereen, van de natuur- en cultuurliefhebber tot gezellig winkelen en genieten van de vele cafees en restaurants, biedt deze gids een overzicht van de gastvrijheid en rijkdom van ‘Dit is Weert’.