Grens Kinrooi België - Weert

KINROOI – Hedenavond werd er preventief gecontroleerd aan de Belgische grens tussen Kinrooi en Stramproy. Sinds de lockdown is uitsluitend werkverkeer toegestaan tussen beide landen. Tanken in België of familie bezoeken is niet meer toegestaan. Een overtreding kost € 500,-

Burgemeester Jo Brouns: ‘Belgen mogen vanaf woensdagmiddag alleen supermarkten, apotheken en banken bezoeken of voor noodgevallen naar buiten. Nederlanders die in België werken, of Belgen die in Nederland werken mogen de grens over. Maar tanken in België is niet meer toegestaan voor Nederlanders evenals dat Belgen in Nederland gaan winkelen’.

Grensarbeiders die de grens over moeten voor hun werk, dienen bij hun werkgever een attest te vragen zodat ze die bij de controleurs aan de grens kunnen laten zien. “Het zijn vergaande maatregelen. We gaan de grenzen niet sluiten maar willen met deze controles de mensen wel bewustmaken van de ernst, want willen we ons gezondheidssysteem overeind houden en het aantal overlijdens beperken is dat meer dan dringend nodig”, aldus burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

Foto’s: Gerard Verver