René Witte

Als voorzitter van de Bedrijven Investeringszone (BIZ), voel ik een golf van energie en optimisme door onze straten vloeien. Bijna een jaar na onze oprichting reflecteer ik op onze reis en kijk ik vooruit naar een veelbelovende toekomst.

We hebben tot nu toe traditionele activiteiten voortgezet, maar ook frisse ideeën geherintroduceerd, zoals de sfeervolle bloemenmanden en de feestelijke verlichting in onze straten. Ook de ijsbaan zorgde voor sfeer en beleving. Continuïteit met een vleugje innovatie. Deze toevoegingen spelen een belangrijke rol in het creëren van een gastvrije en levendige atmosfeer in Weert.

Onze recente ledenvergadering markeerde een mijlpaal. We lanceerden de nieuwe propositie voor onze binnenstad: “Dit is Weert”. Deze campagne, ontstaan uit een vruchtbare samenwerking met Wat?! Media, is onze stem naar de buitenwereld. Met een authentieke en ongefilterde weergave van Weert.

Voor een toekomstbestendig Weert is het essentieel dat alle stakeholders gaan samenwerken. Citymarketing wordt gelukkig weer opgestart en speelt hierbij een cruciale rol. Onder leiding van de onlangs aangestelde kwartiermaker hebben we er vertrouwen in dat citymarketing succesvol op de kaart wordt gezet. Ook het toeristisch platform, gelanceerd in het afgelopen jaar, is van vitaal belang. Weert heeft zoveel te bieden – van onze natuur tot onze culturele activiteiten en de veelzijdigheid van onze winkels en horeca.

Daarnaast is het vormgeven van BIZ vastgoed cruciaal om de huidige leegstand aan te pakken en het centrum compacter en levendiger te maken. Een goede synergie tussen BIZ ondernemers, BIZ vastgoed, citymarketing, gemeente, cultuur, en het toeristisch platform zal Weert als geheel versterken. Door onze krachten en budgetten te bundelen zetten we niet alleen de binnenstad, maar heel Weert beter op de kaart.

Ik roep alle stakeholders op om samen te werken aan het toekomstige centrum van Weert. Alleen collectief staan we sterk. Laten we onze prachtige stad gezamenlijk nog mooier maken.

René Witte
Voorzitter BIZ Weert

DELEN
Vorig artikelWeert in 1906
Volgend artikelKunst, Cultuur en business