Als je een auto van de zaak hebt en je krijgt een verkeersboete, dan kan dat voor verwarring zorgen. Wie moet de boete betalen en wat zijn de regels hieromtrent? In dit artikel leggen we uit wat de regels zijn rondom verkeersboetes met een auto van de zaak.
Wie betaalt de boete?
Als je een auto van de zaak hebt, dan is de werkgever verantwoordelijk voor de boete. De werkgever moet de boete betalen en kan ervoor kiezen om de kosten te verhalen op de werknemer. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een verrekening van het salaris.
Boete betwisten
Als je het niet eens bent met de verkeersboete, dan kun je deze betwisten. Dit kan door middel van het indienen van een bezwaarschrift. Het is belangrijk om dit op tijd te doen, binnen zes weken na ontvangst van de boete. Houd er wel rekening mee dat het betwisten van een boete tijd en geld kan kosten.
Verkeersboete voorkomen
Het is natuurlijk beter om verkeersboetes te voorkomen dan om ze achteraf te betwisten. Dit kun je doen door je aan de verkeersregels te houden en op tijd te vertrekken, zodat je niet gehaast bent. Daarnaast is het belangrijk om je te laten informeren over eventuele verkeerscontroles op je route en hier rekening mee te houden.
Flitsmeister
Flitsmeister is een app die je waarschuwt voor flitsers, trajectcontroles en andere verkeerscontroles. De app kan dus helpen om verkeersboetes te voorkomen. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden verboden is. Zorg dus dat je de app voor vertrek instelt en je telefoon op een veilige manier gebruikt.
Als je een auto van de zaak hebt en je krijgt een verkeersboete, dan is de werkgever verantwoordelijk voor de boete. Je kunt de boete betwisten als je het er niet mee eens bent. Flitsmeister kan helpen om verkeersboetes te voorkomen, maar gebruik de app wel op een veilige manier. Het beste is natuurlijk om verkeersboetes te voorkomen door je aan de regels te houden en op tijd te vertrekken. Zo kun je zorgeloos en zonder boetes genieten van de rit.