Honorair Consul van Letland Emile Bruschinski, Ambassadeur van Letland in Nederland H.E. Aiga Liepina, Burgemeester Raymond Vlecken

De ambassadeur van Letland in Nederland H.E. Aiga Liepina bezocht Weert en Geleen tijdens haar eerste formele bezoek aan Limburg. Sinds 2020 is het Consulaat van Letland gevestigd in op bedrijvenpark Kampershoek in Weert. Honorair Consul Emile Bruschinski is in het dagelijkse leven ondernemer en daar gevestigd met zijn bedrijf ESEP Milieutechniek.

Op het programma stond een ontmoeting met burgemeester Vlecken van de gemeente Weert, een cultuurhistorisch bezoek aan de Weerter abdij van de zusters Birgittinessen en een uitgebreid kennismakingsprogramma aan de Chemelot Brightlands Material Centre te Geleen. Op de Chemelot campus werd ambassadeur Liepina vergezeld door een vertegenwoordiging van vooraanstaande Letse bedrijven en instituten, waaronder het Institute of Solid State Physics van de Universiteit van Letland en het in Rotterdam gevestigde Letse bedrijf TerraWaste. De focus ligt op wederzijdse samenwerking om innovatieve oplossingen voor duurzaam en circulair gebruik van materialen te ontwikkelen.