Het Rotterdamse Broekman Logistics en Kubota uit Japan hebben vrijdag 14 april een nieuw distributiecentrum in Weert geopend. In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur de heer Minami en burgemeester Vlecken verrichtte een delegatie van Kubota en Broekman Logistics de opening. 

In het 62.000 m² state-of-the-art magazijn faciliteert Broekman Logistics de opslag, eindassemblage en ook de uitgaande logistiek voor Kubota Baumaschinen GmbH, onderdeel van Kubota Construction Machinery Division. Broekman Logistics en Kubota werken al sinds 2006 samen, aanvankelijk vanuit een Europees Distributie Centrum (EDC) in Sittard. De gehele operatie is in 2008 verhuisd naar de bestaande Broekman-locatie in Born. In goede samenwerking met Kubota heeft Broekman Logistics in 2021 besloten de nieuwbouwlocatie in Weert te ontwikkelen.

Verdere efficiëntie 
In het nieuwe magazijn in Weert is verdere efficiëntie gerealiseerd. De nieuwe opzet kent een geoptimaliseerde lay-out van de logistieke en assemblage activiteiten, verkorting van de doorlooptijden en het faciliteren van toekomstige groei voor Kubota. Bovendien draagt het pand bij aan verdere verduurzaming, waar beide partijen veel waarde aan hechten. Zo zijn er rondom het pand grote buffertanks geplaatst waarin regenwater wordt opgevangen. Dit wordt onder andere gebruikt voor de groene omgeving en de 100 jaar oude bomen rondom het pand.

Dierbare samenwerking 
Rik Pek, CEO Broekman Logistics: “De relatie met Kubota is ons als bedrijf, maar ook mij persoonlijk, zeer dierbaar. Na opeenvolgende jaren van groei was het tijd om onze samenwerking verder te intensiveren en Kubota te voorzien van een state-of-the-art warehouse. Ik ervaar al jaren hoe goed de waarden van onze bedrijven matchen. We zijn beide erg ondernemend, hebben aandacht voor mensen en hechten aan lange termijn relaties. We zijn erg enthousiast over de huidige samenwerking met Kubota en kijken ernaar uit dit voort te zetten in Weert.

Klanttevredenheid nog verder verbeteren 
Toshitaka Matsuo, President van Kubota Baumaschinen GmbH, zegt: “De verhuizing naar het nieuwe distributiecentrum in Weert is een grote stap voorwaarts voor Kubota en staat symbool voor ons partnership met Broekman Logistics. Deze uitbreiding betekent een aanzienlijke investering van de bedrijfsactiviteiten en helpt ons niet alleen om ons huidige aanbod van diensten verder te verbeteren, maar ook om de tevredenheid van dealers, distributeurs en uiteindelijk, eindklanten te verhogen.

Grote speler in Limburg 
Met het nieuwe warehouse in Weert vergoot Broekman zijn aanwezigheid in Limburg. Collin Baird, General Manager Broekman Logistics Weert: “We hebben nu vestigingen in Weert, Venlo en Born. Limburg is voor ons een geweldig goede uitvalsbasis om de klanten van onze klanten te bedienen in Nederland en een groot deel van Europa. Ook vinden we hier goed opgeleide vakmensen.” In de Limburgse vestigingen van Broekman Logistics worden eindmontage- en fabricagewerkzaamheden voor klanten uitgevoerd in de sectoren heavy machinery en specialty chemicals.

Over Kubota
Kubota is een toonaangevende fabrikant van landbouw- en bouwmachines, terreinverzorgingsapparatuur en industriële motoren sinds 1890, is de uitdaging aangegaan om wereldwijde problemen op te lossen door oplossingen te bieden met een grote verscheidenheid aan producten, technologieën en diensten op het gebied van voedsel, water en milieu, die essentieel zijn voor ons dagelijks leven. Op het gebied van slimme landbouw, dat de afgelopen jaren de aandacht heeft getrokken, heeft Kubota de bedrijfsontwikkeling versneld door zich te richten op ultra arbeidsbesparing op basis van automatisering en het bereiken van precisielandbouw door het gebruik van gegevens. Met het wereldwijde hoofdkantoor in Osaka, Japan, kantoren in meer dan 120 landen en meer dan 43.000 werknemers in Noord-Amerika, Europa en Azië, had Kubota in 2021 een omzet van 20 miljard dollar. Onze Brand Statement, “For Earth, For Life,” spreekt over onze inzet voor het behoud van het milieu en tegelijkertijd voor de productie van voedsel- en watervoorraden, die van vitaal belang zijn om aan de behoeften van onze samenleving te voldoen, aangezien de wereldbevolking blijft groeien. Deze missie wordt elke keer volbracht wanneer een Kubota tractor het land oogst om voedsel te produceren of wanneer onze bouwmachines graafwerkzaamheden verrichten om water te transporteren of onderdak te bieden.

Over Broekman Logistics
Broekman Logistics is een full-service supply chain bedrijf in Nederland. Met meer dan 40 kantoren, terminals en magazijnen in Nederland, China, India, België, Polen en Tsjechië biedt Broekman Logistics haar klanten een compleet pakket aan supply chain diensten. Deze omvatten expeditie-, verzend- en distributiediensten, alsmede gespecialiseerde breakbulk terminals en gecombineerde opslaglocaties voor zowel gevaarlijke als ongevaarlijke klassen. Broekman is in 1960 opgericht in de haven van Rotterdam. Samen met zijn jarenlange netwerkpartners wereldwijd, zijn de meer dan 1000 supply chain professionals van Broekman Logistics trots en blij om een wereldwijd bereik met een “Personal Touch” voor hun klanten te bieden.