Geldzorgen bij werknemers samen aanpakken

Masterclass door Tim ’S Jongers

Financiële zorgen zijn een groeiend probleem waardoor iedereen getroffen kan worden, ook uw werknemers. Het is van belang hiervoor gezamenlijk aandacht te hebben en dit op te pakken. In het kader van de Week tegen Geldzorgen organiseren we op 18 oktober een masterclass met keynote spreker Tim ‘S Jongers over dit impactvolle thema.

Dit is voor u wellicht geen alledaags onderwerp en iets waar u zelf onvoldoende bij stilstaat of bewust van bent, maar als ondernemer speelt u een cruciale rol in het bieden van bestaanszekerheid en in het verbeteren van de situatie van werknemers die met geldzorgen kampen. De keuzes die u en uw managementteam maken, kunnen (in)direct invloed hebben op de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van uw werknemers. Soms is er bewust beleid gericht op het ondersteunen van werknemers met financiële problemen. Maar zelfs als dat niet tot uw kerntaken behoort, is het goed om stil te staan bij de impact die financiële stress kan hebben op uw werknemers en uw bedrijf.


Masterclass ‘Anders kijken naar armoede’
Datum: Vrijdag 18 oktober
Duur: 14.00 – 16.30 uur
Aanmelden: via de link aanmelden masterclass
Locatie: Supply Chain Valley Innovation Hub
Auditorium Malcom McLeanstraat 4 in Sevenum


De impact van geldzorgen op uw organisatie
Geldzorgen komen veel vaker voor dan we denken. Schaamte weerhoudt mensen er vaak van om erover te praten. Financiële problemen zijn meestal geen gevolg van slechte keuzes, maar van onvoorziene omstandigheden zoals een scheiding, overlijden, ziekte, werkloosheid of een ongeval. De stress die hiermee gepaard gaat, kan een verwoestend effect hebben op de gezondheid en het welzijn van uw werknemers.

Financiële problemen leiden vaak tot verhoogde stress, verminderde concentratie, ziekteverzuim en zelfs langdurige uitval. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de betrokken werknemers, maar kan ook de bedrijfsvoering negatief beïnvloeden. Het is daarom in het belang van elk bedrijf om aandacht te besteden aan dit onderwerp en te zoeken naar manieren om werknemers te ondersteunen die hiermee te maken hebben.

‘Het beste resultaat bereiken we door samen te werken met partners zoals bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.’

Geldzorgen voorkomen: we doen het samen
Wethouder Erwin Boom: “Bij de start van de nieuwe collegeperiode in 2022 heb ik de bewuste keuze gemaakt, om de portefeuille Economie, te combineren met de portefeuille Sociale Zaken. Ik ben van mening dat beide onderwerpen in elkaars verlengde liggen en elkaar dan ook kunnen versterken. In Venlo zetten we ons namelijk in om van de stad een aantrekkelijke plek te maken om te wonen, werken en leven. Echter, geldzorgen vormen een obstakel bij het realiseren van deze ambitie. Als gemeente voelen we ons deels verantwoordelijk voor het aanpakken van deze uitdagingen, maar we beseffen dat we dit niet alleen kunnen. Het beste resultaat bereiken we door samen te werken met partners zoals bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.”

‘Eén themadag is niet voldoende om de aandacht te vestigen op de gevolgen van armoede en financiële zorgen’

De Week tegen Geldzorgen: hoe u kunt bijdragen
Op 17 oktober wordt wereldwijd stilgestaan bij de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede. Maar één dag is niet voldoende om de aandacht te vestigen op de gevolgen van armoede en financiële zorgen. Daarom organiseert de gemeente Venlo jaarlijks, samen met diverse partners, van 14 tot en met 18 oktober de Week tegen Geldzorgen. Gedurende deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd die u als ondernemer kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in geldzorgen en te ontdekken hoe u uw organisatie kunt inzetten om uw werknemers te ondersteunen. Houd onze website in de gaten voor het programma van Week tegen Geldzorgen en kijk op Hulp bij geldzorgen | Gemeente Venlo voor de actuele ondersteuningsmogelijkheden.

Masterclass door Tim ’S Jongers
Om u en uw managementteam nieuwe inzichten over armoede en financiële zorgen te bieden, sluiten we de Week tegen Geldzorgen af met een Masterclass door Tim ’S Jongers. Tim is politicoloog, bestuurskundige en schrijver op het gebied van armoede en bestaanszekerheid. Samen met wethouder Erwin Boom en Tim ’S Jongers krijgt u de kans om in dialoog te gaan over hoe u uw werknemers beter kunt begrijpen en ondersteunen. Meld u aan voor deze unieke gelegenheid om samen met andere werkgevers en maatschappelijke organisaties het gesprek aan te gaan.

Kijk ook op: www.venlo.nl/geldzorgen

Aanmelden kan via: aanmelden masterclass anders kijken naar armoede.