WEERT – Gistermiddag exact veertig jaar geleden startte de bekende Weerter advocaat Ton Nouwen zijn professionele carrière. De meesten kennen Ton als boegbeeld van het sinds 1948 in Weert gevestigde kantoor Hoeberechts Advocaten. Ter gelegenheid van dit jubileum werd er dan ook een gezellige bijeenkomst georganiseerd in Brasserie-Hotel Antje van de Statie.

Ton Nouwen (1952) “De advocatuur is een erg dankbaar beroep. Je hebt een concreet persoon voor je met een probleem waar hij of zij niet uitkomt, je mag daarbij helpen en het resultaat is er meestal binnen afzienbare tijd. Dat is erg bevredigend. Vaak is het een schaakspel. Mensen procederen niet over wit of zwart, want dat is duidelijk. Je zit altijd in de grijstonen; mistig. Als je daar doorheen bent en de zon schijnt weer, dan is dat warm. Mijn drive om actief bezig te blijven? Omdat ik het leuk vind.” Ton voltooide zijn rechtenstudie aan de Universiteiten van Nijmegen en Brabant in de privaat- en bestuursrechtelijke studierichting. Binnen beide hoofdrichtingen legde hij zich toe op het onroerend goedrecht. Ton is sinds 1977 advocaat en houdt zich nu uitsluitend bezig met vastgoed. Daarnaast is hij onteigeningsdeskundige bij de rechtbank te Roermond en Maastricht.

ton1

Als spreken was uitgenodigd Hans van Tellingen, directeur van vastgoedinformatiebureau Strabo en schrijver van het boek “#WatNouEindeVanWinkels’. Een verhaal over de zonnige toekomst van winkels, winkelcentra en winkelgebieden. Directeur Hans van Tellingen van marktonderzoeker Strabo ziet nog voldoende kansen voor fysieke winkels. “Hoezo schoenenwinkels kunnen geen winst meer maken? VanHaren bewijst het tegendeel.” Eén op de drie winkels zal binnen vier jaar verdwijnen, voorspelde retailexpert Cor Molenaar begin 2012. Hij had destijds net een nieuw boek uitgebracht met de onheilspellende titel ‘Het einde van winkels?’, waarin hij de toekomst van fysieke winkels analyseert. Doemdenken, noemt algemeen directeur Hans van Tellingen van marktonderzoeker Strabo dat. In zijn eigen boek #WatNouEindeVanWinkels probeert hij het ongelijk van ‘onheilsprofeten’ te bewijzen. “Het boek is ontstaan vanuit een idealistisch motief: het ontrafelen van onzinverhalen van doemdenkers en het benoemen van kansen die er wel degelijk zijn voor de fysieke retail. Dit bewezen met feiten, die ik vanuit mijn werk bij Strabo meer heb dan anderen.”

ton nouwen

Later op de middag werd er genoten van een goed glas in een goed gezelschap, Daar kreeg Ton Nouwen en zijn gasten uit handen van zijn confrère Balder Lamers zijn eigen ‘Ton So What’ magazine.

Foto’s: Hans van Tellingen en Irene van Wel