Om de verschillende regionale plannen voor hotels – zoals langs de A2 bij Weert, Nederweert en Echt – goed te kunnen beoordelen, verzamelt de provincie Limburg cijfers en vastgoedgegevens over het hotelwezen.

Dat schrijft Dagblad de Limburg. Aanleiding voor het zelf inzamelen van extra kennis door de provincie zijn de verschillende initiatieven die het afgelopen jaar in Midden-Limburg werden gelanceerd.

Hotel-Kampershoek-2.0
Impressie van het toekomstige Van der Valk hotel in Weert.

Hotelplannen in Midden-Limburg
Zo zijn er plannen voor enkele nieuwe hotels in Roermond en moet een voormalig klooster in Koningsbosch omgebouwd worden tot hotel met wellness. Ook langs de A2 bij Weert, Nederweert en Echt liggen plannen klaar voor overnachtingsgelegenheden. Wanneer bestemmingsplannen gewijzigd moeten worden, is toestemming van de provincie nodig.

Doelgroep
Volgens gedeputeerde Hans Teunissen (D66, Ruimte) is het belangrijk om te kijken naar de doelgroep van de toekomstige hotels. “In de meeste gevallen verschilt die, maar hotels langs snelwegen hebben vaak dezelfde doelgroep, namelijk zakelijke gasten. We kijken hoe we daarmee om moeten gaan.”

Overleg
Regiogemeenten zullen uiteindelijk samen moeten besluiten waar welk plan het beste gerealiseerd kan worden. Dat overleg is soms moeilijk, omdat gemeenten niet graag hun plannen laten varen als dat beter is voor regio. “Dat kan schuren, maar juist daarom is een gezamenlijke visie belangrijk”, zegt Theunissen. “En daar kan de input van de gegevens zoals wij die nu gaan verzamelen een goede bijdrage aan leveren.”

Factsheet