Vakantievilla Kempen-Broek in Weert
Vakantievilla Kempen-Broek in Weert (foto AIRBNP)

Jarenlang stond de villa in Weert in de volksmond bekend als de ‘Southfork Ranch’ genoemd naar het ‘woonhuis’ van de familie Ewing in de televisieserie Dallas.

De villa werd gebouwd door Adri Gordijn (1942-2011), de grondlegger van de tegenover gelegen ‘Stal de IJzeren Man’. Projectontwikkelaar Gordijn had stevige banden met de hippische wereld. Ruiters als Rob Ehrens en Yves Houtackers waren uitermate succesvol met paarden uit Stal de IJzeren Man. In 1993 werd Gordijn op Indoor Brabant uitgeroepen tot Paardensportman van het Jaar. Zijn kleinkinderen, in Nederland Antoinette te Riele en in Duitsland Sanneke en Sönke en Semmieke Rothenberger presteren zeer succesvol in de paardensport.

Inmiddels is de Weerter villa aan verkocht aan een nieuwe eigenaar, de in Londen wonende, maar in Weert geboren Frans Claessens (63) en omgedoopt tot ‘Villa Kempen-Broek’. Sportieve vakantiegangers, natuurliefhebbers of ruiters kunnen inmiddels luxueus overnachten in één van de markantste huizen van Weert: de voormalige ‘villa van Gordijn’ aan de Kazernelaan. De nieuwe eigenaar wil het huis graag verhuren aan groepen. De villa is inmiddels te huur via de website airbnb.nl. De villa biedt plaats aan maximaal 12 personen inclusief paardenboxen.

E.e.a. past in de plannen voor Weert-West. Onderdeel daarvan is een nieuwe springstal – stoeterij voor bondscoach Rob Ehrens. Dit zou tevens de vestigingsplaats worden voor het NTC (Nationaal Trainings Centrum) Hippische sport KNHS. Daarnaast is de gemeente Weert voornemens om de Boosten zalen het fysiek middelpunt van een ‘Hippische Campus’ te laten worden met hierin praktijkgericht en cursorisch onderwijs voor de paardensport.

Presentatie gemeente Weert m.b.t. Weert west

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck