De 26-jarige Michelle Beerten uit Budel heeft een nominatie in de wacht gesleept voor de Coiffure Awards, de meest prestigieuze haarmode- en fotografiewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland. Uit meer dan 2000 inzendingen is zij samen met 23 andere kappers gekozen.

“Het is een grote eer dat ik genomineerd ben”, zegt Michelle opgetogen. “Uiteindelijk hoop ik natuurlijk met de award naar huis te gaan, maar ik ben al heel blij zo ver te zijn gekomen.”

Publieksprijs
De Nederlandse Coiffure Award behoort tot de meest toonaangevende en grootste kappersevenementen ter wereld. Dit jaar vindt alweer de 25e editie plaats. Michelle is met haar eigen creatie genomineerd in de categorie ‘Consumer Award’. Dat is de publieksprijs voor de beste foto volgens consumenten. Michelle: “Of ik in de prijzen val, hangt af van het aantal stemmen dat ik krijg. Ik kan alle hulp gebruiken.”

Coiffure Award Michelle Beerten Budel
De creatie van Michelle Beerten waarmee zij genomineerd is voor de Coiffure Award.

‘Oscarnominatie’
Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie. Het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent en zegt veel over zowel de genomineerde als de salon waarin gewerkt wordt. Michelle werkt bij Haarkazerne in Nuenen. Die kapsalon is in totaal vier keer genomineerd.

Trots
“Ik ben trots op de kapsalon waar ik werk, omdat die mij de gelegenheid biedt met zo’n professionele wedstrijd mee te doen. Het is leuk dat ook familie en vrienden zo meegaand zijn.” Op zondag 1 mei worden in Studio 21 in Hilversum de winnaars bekendgemaakt.

Stemmen
Iedereen kan tot 26 april gratis op Michelle stemmen via de website van de Coiffure Award. Kies voor foto 16.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge
w.hegge@zakenbladweert.nl