MKB JOnG

Lef & initiatief zoekt kennis en ervaring

MKB Limburg logoJonge ondernemers hebben passie, zijn gretig en wendbaar. Ze willen op eigen kracht ondernemen en hebben vaak meer ‘DNA’ voor verandering dan hun doorsnee ‘grote broers of zussen’…

In hun ambitie de onderneming naar het volgende niveau te tillen, komen ook specifieke behoeften aan het licht. Bijvoorbeeld om kennis te delen of eens te kunnen sparren met een meer ervaren ondernemer die zijn of haar sporen in het vak inmiddels heeft verdiend.

Zo divers als de branches waarin de jonge ondernemers opereren, zo divers is ook hun behoefte aan input of know how. Zo leven er vragen als:

  • Hoe kan ik mijn onderneming beter positioneren?
  • Hoe organiseer ik mijn acquisitie en marketing?
  • Hoe kan ik zonder financiële buffer toch mijn dromen en plannen realiseren?
  • Hoe kom ik van verbinding tot het sluiten van de deal?
  • Hoe kan ik uitbreiden, vind en financier ik een geschikt pand?
  • Waar vind ik iemand die voor mij een mentorrol vervult?
  • Wie helpt mij te anticiperen op de keuzes waarmee ik op termijn te maken krijg?
  • Wie spart met mij over visie, strategie en implementatie?

JOnG is hét kennisnetwerk voor en door jonge ondernemers in Limburg dat in deze behoeften wil voorzien. Om elkaar aan te kunnen vullen en versterken door het delen van kennis, ervaringen en elkaars netwerk. Met knowhow en de mogelijkheid om aan te haken op het grote professionele netwerk van MKB-Limburg, wil JOnG de starters laten accelereren. De behoefte van de ondernemer die tussen de 0 en 5 jaar geleden is gestart, staat daarbij centraal.

Deze behoeften inventariseert de werkgroep JOnG door middel van een vragenlijst. De vragenlijst is niet verplicht, maar wordt bijvoorbeeld gebruikt om de bijeenkomsten van JOnG op af te stemmen. Of om een coach-poule in te richten waarbij jonge ondernemers kunnen worden gekoppeld aan een ervaren ‘rot uit het vak’.

De werkgroep zelf is overigens kenmerkend voor de drive waarmee JOnG vooruit wil. Naast Regioadviseur Dionne Neven van MKB Limburg bestaat deze namelijk hoofdzakelijk uit enthousiaste JOnG-leden die aanboden zich ook te willen inzetten voor JOnG. Door mee te denken over het inhoudelijke aanbod, de richting, de naamsbekendheid en toegevoegde waarde van JOnG. Zich realiserend dat er nog veel te leren valt, maar dat ook de club zelf al het nodige aan kennis en expertise in huis heeft, is het credo: kom halen én brengen. Geef het aan als je wat te bieden hebt!

MKB JOnG - bijeenkomstenOp 27 mei jongstleden was in de Innofabriek in Reuver de eerste officiële JOnG bijeenkomst. In deze innovatieve omgeving is het mogelijk om letterlijk een 3D-scan van jezelf laten maken. Als deze naar wens is, kun je bovendien een miniatuurtje van je eigen persoontje laten printen met een 3D-printer. Dat sloot mooi aan op het thema ‘Ik (b)en mijn onderneming’, waarin JOnG-deelnemers de gelegenheid kregen een meer figuurlijke 360 graden scan van hun onderneming te maken.

Zo kwamen tientallen ‘jonge’ ondernemers bij elkaar om kennis te maken, te netwerken en deel te nemen aan het interactieve programma. Margo Sentjens en Astrid Jacobs, twee coaches uit de gelederen van JOnG, verzorgden de avond.
In de bijeenkomst werd de jonge ondernemers gelegenheid geboden op luchtige wijze tot inzichten te komen over het volgende niveau van hun organisatie. “Waar wil je naartoe, hoe kom je er en wat moet je als eerste aanpakken, waren de vragen die centraal stonden”, licht Astrid Jacobs toe. “Gewapend met een eigen implementatieplan konden deelnemers het formele gedeelte van de bijeenkomst afronden.”
In het informele gedeelte was er ruimte om elkaar beter leren kennen onder het genot van een hapje en drankje. Astrid: “Ik kan alleen maar tot de conclusie komen: het smaakte naar meer!”

Ben je nieuwsgierig geworden?

JOnG organiseert per jaar minimaal 2 bijeenkomsten. Daarnaast kan een JOnG lid ook alle bijeenkomsten bijwonen van twee B2B-clubs naar keuze van MKB-Limburg. Tot slot mag je als JOnG lid ook gebruik maken van alle ledenvoordelen en projecten vanuit MKB-Limburg.

Een lidmaatschap van JOnG kost € 30,00 per maand en is maandelijks opzegbaar.
Om te kijken of JOnG echt iets voor je is, zijn de eerste drie maanden van een lidmaatschap bovendien GRATIS.

Wil je meer weten over JOnG of eens vrijblijvend kennismaken?

Ga dan snel naar JOnG.mkblimburg.nl.
Of neem contact op met:
Dionne Neven, Regioadviseur
MKB-Limburg
neven@mkblimburg.nl | 0475 – 786 400 | 06 51 37 65 20