Kunstveiling

Een prachtig kunstwerk kopen én een goed doel steunen? Dat kan! Op vrijdag 1 juli 2016 organiseert Stichting ATR-x Syndroom Nederland een kunstveiling tijdens de jaarlijkse braderie van Weert.

Op vrijdag 1 juli om 14.00 uur zal de veiling starten op het podium op de Korenmarkt. Wethouders Geert Gabriels en Paul Sterk zullen de opening verrichten. Ton Adriaens zal als veilingmeester optreden en zal worden geassisteerd door Erik Fikken.

Topstukken
Er zijn een aantal topstukken bij van bekende kunstenaars uit Weert zoals Ton Piepers en Jan Mennen en Mathilde Pil. Maar ook andere kunstenaars uit het hele land hebben werken beschikbaar gesteld voor deze kunstveiling.

Stichting ATR-x Syndroom
De opbrengsten zijn voor Stichting ATR-x Syndroom en zullen o.a. worden gebruikt voor het organiseren van lotgenotenbijeenkomsten en voor het maken van een ‘health-watch’: hierin komt te staan wat belangrijk is in welke periode tijdens het leven van een persoon met het zeer zeldzame ATR-x Syndroom. Op deze manier hopen we meer zicht te krijgen op de levensloop van een persoon met het ATR-x Syndroom en kunnen artsen zien wat wanneer moet worden onderzocht.