Karin van der Zanden. Fotografie: Jeroen Kuit

Karin van der Zanden is eigenaresse van Multisign B.V. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp en uitvoering van offline visuele communicatie en streeft ernaar om ondernemers te helpen aandacht met impact te creëren. Multisign is onlangs verhuisd naar een gloednieuw pand met kleurrijk interieur aan de Kelperheide in Kelpen-Oler. Met het moderne pand op een A-locatie is Multisign klaar om haar klanten nog beter van dienst te zijn en een nieuwe impuls te geven aan creatieve projecten.

Het bedrijfspand van Multisign is met een totaaloppervlakte van 600 m2 driemaal groterNummer 1 – 2023 dan voorheen. Een nieuwe ruimte was gewenst door de groei aan opdrachten in de afgelopen jaren. Overal in het pand, van muur tot vloer, hangen kleurrijke full color prints en creatieve vormgevingselementen die de services van Multisign representeren. “Interieur is een van mijn passies”, aldus Karin. Het was een droom die uitkwam: samen met haar team haar eigen bedrijfsruimte ontwerpen en inrichten. Haar man is grotendeels uitvoerder van de bouw. “Aan onze nieuwe locatie wordt nog dagelijks gewerkt. Als alles klaar is, is het één grote inspiratieruimte voor onze klanten en voor ons een geweldige plek om te werken.”

Karin zit aan haar bureau dat van hout lijkt te zijn gemaakt, maar het is eigenlijk een wit bureau waar een houtlook-folie omheen is getrokken. ‘Wrapping’ heet deze methode: een techniek die voor velen bekend is bij auto’s, maar ook steeds meer gebruikt wordt in interieur, zoals balies, kasten en keukens. Karin: “Het bureau was al wat verouderd, maar te goed om er afstand van te doen. Nieuw is lang niet altijd nodig. Een interieurwrap is dan een ideale en duurzame oplossing.” Steeds meer bedrijven en ondernemers vragen hierom in het kader van ’circulariteit’, omdat het bijdraagt aan het verminderen van afval en het behoud van waardevolle materialen. Dit is een van de manieren waarop we als Multisign ondernemers helpen bij het verduurzamen van hun bedrijfsactiviteiten.”

Restylen interieur
Naast het (re)stylen van interieurs, bieden Karin en haar team hulp aan bedrijven bij offline visuele communicatie. Van vormgeving tot de uitvoering van stickers, full colour prints, glasfolie, buitenreclame, autobelettering; niets is onmogelijk bij Multisign. Het bedrijfsconcept rust op vier pijlers: identiteit, aandacht, impact en interieur. Karin: “Wij creëren aandacht met impact voor het doel dat onze klant voor ogen heeft, zoals het zichtbaar maken van een bedrijf of boodschap. Maar er zijn ook doelstellingen zonder directe communicatieve waarde, zoals het scheppen van sfeer of het beïnvloeden van de gemoedstoestand en gedrag. Een mooi voorbeeld hiervan is het creëren van rust in een ruimte middels duurzame akoestische panelen en wanddecoraties gemaakt van PET-vilt (gerecyclede PET-flessen).” Zo heeft ze ook bij een van haar klanten een meterslang full-color behang met bomen gemonteerd in de centrale hal. “Dit geeft een totaal andere sfeerimpressie dan een kale witte muur en dit behang werkt tegelijkertijd ook op de akoestiek, waardoor geluid wordt gedempt en men meer rust ervaart.

Streven naar verbetering
Om haar opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, komt de onderneemster graag bij klanten op bezoek om de sfeer te proeven en om mee te denken over oplossingen. “Mijn creatieve hart gaat sneller kloppen als ik klanten een totaalbeleving kan bieden,” vertelt Karin. “Ik zal altijd kijken of er verbeteringen mogelijk zijn, zodat de klant tot een optimaal resultaat komt en de doelgroep bereikt.”

Karin is trots op haar nieuwe pand en ze voelt zich gesterkt door haar team en haar groeiende klantenkring. Als vrouw in een mannenwereld en met de aandacht die ze geeft, onderscheidt ze zich van anderen. Haar motto in het ondernemen is eenvoudig: kwalitatief werk leidt tot meer werk. En dat is precies wat Multisign heeft gebracht tot waar het bedrijf nu staat.”

NAAM Karin van der Zanden GEBOREN OP 2 juni 1980 OPGEGROEID IN Weert WOONT IN Kinrooi (België) RELATIE MET Rob MOEDER VAN Jula (11) en Stas (6) VRIJE TIJD Actief bezig zijn met het gezin, koken, speelt recreatief volleybal en is volleybaljeugdtrainer- en coach BEDRIJF OPGERICHT IN 2007