In 2020 maakte Bart Ansems, oprichter van Tankgigant, een heftige ervaring mee nadat hij ernstig werd getroffen door COVID-19. Na een nacht in het ziekenhuis in Weert werd hij met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland, waar hij vijf dagen in coma lag. Zijn zoon Joris, destijds 21 jaar oud, moest plotseling de dagelijkse leiding van het bedrijf overnemen. Tankgigant is een fabrikant en verhuurder van duurzame en hoogwaardige kunststof water-, maatwerk- en septictanks, gevestigd in Weert. Na zijn herstel keerde Bart terug en samen met zijn zoon leidt hij een bedrijf dat er sterker voorstaat dan ooit tevoren.

Tankgigant biedt, naast de standaard watertanks, ook verschillende accessoires en toebehoren voor de tanks aan, zoals pompen, filters en aansluitingen. Deze accessoires maken het eenvoudiger om de watertanks aan te sluiten op het systeem en zo het water op een efficiënte manier te gebruiken. Tankgigant heeft een team van deskundige medewerkers die klanten kunnen adviseren bij het kiezen van de juiste watertank met toebehoren voor hun specifieke behoeften. Naast de productie en verkoop van watertanks, biedt Tankgigant ook verhuurdiensten aan. Het huren van een watertank kan een goede oplossing zijn voor bijvoorbeeld bouwplaatsen, evenementen of tijdelijke woonsituaties. Tankgigant zorgt voor de installatie en het onderhoud van de tanks tijdens de huurperiode. Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor het bedrijf: alle kunststof watertanks zijn gemaakt van duurzame mate-rialen en zijn recyclebaar aan het einde van hun bestaan.

Bedrijfsopvolging
De bedrijfsopvolging bij Tankgigant is een belangrijk onderwerp. Joris is momenteel werkzaam als operations manager bij het bedrijf. Het is de bedoeling dat hij over ca. vijf jaar het bedrijf zal overnemen. In 2020 rondde hij zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool af. Sindsdien heeft hij zich volledig ingezet om het bedrijf naar een hoger plan te tillen. De laatste jaren is er flink geïnvesteerd in verschillende aspecten van het bedrijf, zoals het verbeteren van productieprocessen, wereldwijde inkoop en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Een belangrijk doel van Joris is om Tankgigant verder uit te laten groeien tot een Europese marktleider op het gebied van tijdelijke watervoorzieningen. “Om deze ambitie waar te maken, wil ik op korte termijn onze drie productielocaties samenvoegen tot één locatie”, vertelt hij. “Daardoor kan de efficiëntie en productiviteit verder worden verhoogd.” Naast Joris is ook zijn broer Wouter werkzaam bij Tankgigant. Hij werkt als inkoper in het bedrijf. De familie Ansems is, samen met een gedreven en ambitieus team en een sterke visie op de toekomst, klaar om Tankgigant te laten groeien en te ontwikkelen als belangrijke speler op het gebied van duurzame en hoogwaardige watertanks.

Bijzonder project
Het team van Tankgigant kijkt trots terug op een recente gebeurtenis. Een Duits bedrijf in Essen had midden in de nacht met spoed watertanks nodig om chemisch afvoerwater met een te hoge pH-waarde op te vangen, wat het bedrijf niet kreeg weggespoeld in de riolering. Binnen drie uur was het team van Tankgigant ter plaatse met maar liefst 200 kuub aan tanks om het probleem op te lossen. Deze snelle actie en de inzet van het team hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf snel weer operationeel was en geen kostbare productietijd verloor. Een kenmerkende prestatie voor het team van Tankgigant. Bart: “Wij staan 24/7 paraat om klanten te helpen bij calamiteiten en zijn pas tevreden als de klant dat is. Daarom doen we er alles aan om onze klanten de best mogelijke service te bieden.”

Regenwater is gratis
Het opvangen van regenwater is een duurzame oplossing voor bedrijven. Bedrijfsterreinen zijn vaak groot en hebben daarom dikwijls te maken met hoge waterkosten. Door het opvangen en hergebruiken van regenwater kan er op de kosten worden bespaard. Het regenwater kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor toiletspoeling, het besproeien van het groen op het terrein of het wassen van machines. Bovendien draagt dit water bij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Tankgigant biedt verschillende oplossingen aan voor het opvangen en hergebruiken van regenwater op bedrijfsterreinen, waarmee bedrijven kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

www.tijdelijkwater.nl

V.l.n.r.: Wouter, Bart en Joris Ansems.

NAAM Wouter Ansems FUNCTIE werkt als inkoper in het bedrijf GEBOORTEJAAR 1997 WOONPLAATS Weert OPLEIDING Journalistiek (hbo, niet afgerond) FAN VAN Ajax

NAAM Bart Ansems GEBOORTEJAAR 1967 WOONPLAATS Weert SAMENWONEND MET Anita van den Boogaard KINDEREN Joris en Wouter en Anita heeft drie zonen Bas, Freek en Jules FAN VAN Ajax HOUDT VAN bootje varen, lekker eten, terrasje pakken en concerten OPLEIDING Hoge Agrarische School (HAS), levensmiddelentechniek TANKGIGANT IS EEN werkmaatschappij van Watergroep Weert

NAAM Joris Ansems FUNCTIE Operations Manager  GEBOORTEJAAR 1999 WOONPLAATS Weert STUDEERDE Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogschool ’s-Hertogenbosch STAGE BIJ Pactics in Siem Reap, Cambodja SPEELT BIJ HVE Jong Heren 1 FAN EN PARTNER VAN VVV-Venlo