Wie in de afgelopen periode over de Kempenweg in Weert reed, kan het niet ontgaan zijn: aan de Wetering 20, waar Trespa International haar hoofdkantoor en productielocatie huisvest, is hard gewerkt aan de realisatie van de Trespa Green Campus.

Recent werd het Trespa Green Campus Project afgerond: maar liefst achthonderd nieuwe bomen en struiken werden er geplant. Een belangrijke mijlpaal in het creëren van een nog fijnere en groene werkomgeving voor de ruim zevenhonderd internationale medewerkers van het bedrijf. Een plek waar dagelijks gewerkt wordt aan de ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve producten om leef- en werkruimtes te verbeteren met blijvend mooie, duurzame, architectonische oplossingen. Innovatie is de hoeksteen van het bedrijf en de fundering onder de toekomst van Trespa.

Make real impact with less impact
“Onze materialen zijn, voor zover mogelijk, gemaakt van hernieuwbare materialen en middels innovatieprojecten zorgen wij ervoor dat het aandeel hernieuwbare grondstoffen steeds groter wordt”, aldus André Horbach (CEO). Het bedrijf blijft optimaliseren met het oog op de toekomst, op weg naar een CO2-neutrale productie in 2030. Met de introductie van vernieuwende duurzame materialen heeft Trespa een positieve impact op de bouwwereld voor exterieur- en interieurtoepassingen. “We geloven dat de toekomst van onze klanten, de samenleving en onze medewerkers al onze inspanningen vereist om zo duurzaam mogelijk te veranderen.”

Met deze doelen kon een inspirerende, groene werkomgeving niet uitblijven. Horbach: “Een omgeving waarin we samen de passie en betrokkenheid voor het bedrijf delen en gedreven zijn om onze groeiambities waar te maken.”

“Het gaat niet om woorden maar om daden”, zegt Horbach. “Al meer dan tien jaar investeren we in het reduceren van onze CO2-footprint. Wij zijn trots op de voortgang die we tot nu toe hebben geboekt. Ons energieverbruik wordt duurzamer; het energieverbruik verlagen wij zover mogelijk door productieprocessen te optimaliseren. En door blijvend te innoveren creëren wij bijzonder duurzame HPL-plaatmaterialen die vandaag beschikbaar zijn.

Tanja Meyers (hr-director) vult aan: “Trespa biedt het gevoel van een kleine organisatie en de kansen van een multinational. Het is een bedrijf waar hoge kwaliteit en duurzaamheid niet iets is waarover je droomt, maar iets is wat je doet. Daarom heeft Trespa getalenteerde mensen nodig: professionals die bereid zijn de verantwoordelijkheid te nemen voor impactvolle resultaten die ook op termijn werken. Als je van aanpakken weet en niet bang bent om beslissingen te nemen, dan zul je met plezier bij ons werken. Door diversiteit in achtergronden, visie, competenties en ervaring aan te moedigen, maken we als organisatie een wereld van verschil. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: jij wordt door ons gewaardeerd en gezien als uniek en authentiek. Juist door verschillend te zijn, halen we het beste in elkaar naar boven. Trespa biedt een leuke, uitdagende werkomgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen en je de ruimte krijgt om mee te denken.”

Wij zoeken jou!
Wil jij impact hebben op de toekomst van de bouwindustrie? Dan zit je bij Trespa goed! Wij zoeken shiftleaders die helpen om het maximale uit hun team te halen, engineers die gedreven zijn om innovaties om te zetten in de nieuwste technische oplossingen en zij die nieuwe duurzame producten ontwikkelen voor onze klanten en de planeet. Wij begeleiden jou op alle mogelijke manieren en helpen je om jouw vaardigheden en talenten te ontwikkelen en jouw ambities waar te maken.

www.trespa.com