De nieuwe vestiging van Movianto in Weert, op bedrijvenpark Kampershoek 2.0, is op vrijdag 20 mei jl. officieel geopend. Het bedrijf, dat de logistiek en opslag van onder meer coronavaccins verzorgt, heeft zich gevestigd in een pand van Heylen Warehouses.

Wethouder Wendy van Eijk, Ralph Caspanni (CEO Heylen Warehouses) en Patrick Verkuijlen (managing director Movianto) knipten samen het lintje door tijdens de openingsceremonie. Wethouder Wendy van Eijk is blij met de komst. “De vestiging van Movianto op Kampershoek 2.0 laat zien dat dit toonaangevende bedrijvenpark hoogwaardige bedrijven met dito werkgelegenheid weet aan te trekken. Movianto was het eerste bedrijf dat een huurcontract tekende bij Heylen Warehouses. Daarmee is de toon gezet, iets wat we terugzien bij de bedrijven die hierna volgden.”

Deze nieuwe locatie geeft Movianto de gelegenheid de services naar zijn klanten flink uit te breiden. Daarnaast zal dit zorgen voor aardig wat extra werkgelegenheid in Weert, zowel qua logistieke medewerkers als qua kantoorpersoneel. “In het eerste jaar verwachten we tot veertig medewerkers nodig te hebben, dit aantal groeit daarna uit naar zo’n tachtig arbeidsplaatsen”, aldus Verkuijlen.

Vergroten opslagcapaciteit
Movianto is de laatste jaren snel gegroeid. Inmiddels heeft het bedrijf een netwerk van 21 eigen magazijnen in 11 Europese landen. Movianto streeft ernaar de voorkeurspartner voor Europese logistiek te zijn met dienstverlening van de beste kwaliteit voor de farmaceutica-, biotech-, medische hulpmiddelen- en diagnostica-sector.

Heylen Warehouses en Movianto maakten hun samenwerking voor een nieuw distributiecentrum van ca. 10.000 m2 vorig jaar bekend. Movianto werd de eerste huurder binnen de Logistic Mill 21 Campus, een project met een totaalomvang van 120.000 m2, verdeeld over twee gebouwen. Movianto heeft al een huidige en nieuw te bouwen faciliteit in Oss en ook twee distributiecentra in België. Nu is er ook de gloednieuwe locatie in Weert, waarmee de opslagcapaciteit van Movianto in Nederland van 23.000 naar 34.000 pallets gaat. Deze locatie wordt vooral gebruikt voor de opslag van verschillende medische producten, inclusief coronavaccins, waarvoor een groot aantal ultralow vriezers is opgezet.”

Ralph Caspanni, CEO Heylen Warehouses: “Movianto kent hoge kwaliteitsnormen op het gebied van beveiliging, veiligheid en temperatuurbeheersing. Het nieuwe distributie-centrum in Weert bevat dan ook enorm veel technische snufjes om aan de specifieke wensen van Movianto te voldoen. Movianto heeft Heylen Warehouses uitgedaagd om zich van de beste kant te laten zien. Dat was soms spannend, maar het eindresultaat mag er zijn: een samenwerking om trots op te zijn!”

Duurzaam
Investeren in duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en een vereiste bij bedrijven die zich op Kampershoek 2.0 vestigen. Bij de inrichting van het bedrijvenpark wordt veel aandacht geschonken aan klimaatadaptatie en landschappelijke inpassing. Heylen Warehouses hecht ook veel belang aan het welzijn van de mensen die in hun panden werken. Daarom kronkelt er tussen hun warehouses op Kampershoek 2.0 een groene long: een omgeving waar zich meer dan 100 oude bomen en nieuw aangeplante bomen bevinden. In deze groene oase worden picknickbankjes geplaatst waar het personeel van de omliggende bedrijven samen kan genieten van zijn koffie en lunch. Caspanni: “We vinden het belangrijk om ‘feelgood’ te creëren bij de werknemers. Als zij blij zijn, zijn hun werkgevers en wij dat uiteindelijk ook. Zo is de cirkel rond.”

www.movianto.com • www.kampershoek.nl •

www.heylenwarehouses.com