Verhuurder Spitters werd bijgestaan door Dwars Makelaars B.V. en huurder Solarage werd bijgestaan door Colliers B.V. V.l.n.r.: Bart Sars (Colliers), Luc Roelofs (CFO - Solarge), Jan Vesseur (CEO - Solarge), Ramon Spitters, Jeanpaul Spitters en René Dwars (Dwars Makelaars). Op de foto ontbreekt Huib van den Heuvel (CCO - Solarge).

Het Eindhovense Solarge gaat aan de Marconilaan 8 in Weert een fabriek inrichten voor de grootschalige productie van circulaire lichtgewicht zonnepanelen. Spitters Vastgoed & Bedrijfshuisvesting uit Weert en Solarge tekenden een overeenkomst voor de verhuur van 7.000 m2 aan bedrijfshallen in Weert.

Solarge is gevestigd in Eindhoven en maakt gebruik van het uitgebreide netwerk van hightechbedrijven dat daar sinds lange tijd gevestigd is. Solarge heeft een R&D-productiefaciliteit in Eindhoven en ontwikkelt momenteel een volautomatische productielijn voor volumeproductie die in de zomer van 2022 in Weert in bedrijf zal worden gesteld. In 2023 verwacht Solarge al honderdduizend zonnepanelen te kunnen produceren. Dat is voldoende om 12.500 huishoudens 25 jaar lang van elektriciteit te voorzien. Met het project is een investering van circa tien miljoen euro gemoeid. De fabriek in Weert, die op 1 mei van start gaat, moet laten zien dat de productie van zonnepanelen in Nederland rendabel is en zal naar verwachting binnen enkele jaren zo’n honderd banen opleveren.

Technologie van Nederlandse bodem
De huidige conventionele zonnepanelen worden van aluminium en glas gemaakt. Solarge gaat lichtgewicht kunststofzonnepanelen maken, die 100% recyclebaar zijn en veel minder CO2 uitstoten. In tegenstelling tot concurrerende lichtgewicht panelen uit het Verre Oosten bevatten de producten van Solarge geen giftige chemische stoffen als pfas. De zonnepanelen van Solarge zijn ook geschikt voor daken die beperkt belast kunnen worden.

CEO Jan Vesseur van Solarge wijst erop dat bij een grootschalige productie van zonnepanelen in Nederland concurrentie met Chinese bedrijven mogelijk is. ‘Wij produceren veel duurzamere zonne-panelen. Bovendien zijn in het afgelopen anderhalf jaar ook Chinese zonnepanelen veel duurder geworden. En de problemen tijdens de coronapandemie maken de noodzaak van lokale productie alleen maar groter. Ook leert de situatie in Oekraïne ons dat je niet afhankelijk moet zijn van één land/regio.’ Kijk voor meer informatie op www.solarge.com

Spitters Vastgoed
Spitters Vastgoed is al ruim 40 jaar uw ervaren partner voor bedrijfs-huisvesting in Midden- en Noord-Limburg en oostelijk Noord-Brabant. Spitters Vastgoed biedt een passend aanbod, variërend van kantoorruimte van 30 m2 tot en met multifunctionele bedrijfspanden met een oppervlakte van 15.000 m2. Spitters Vastgoed treedt op als verhuurder en tevens als beheerder. U hebt dus tijdens alle fasen van het huurtraject een vast aanspreekpunt. Kijk voor meer informatie op www.spitters.eu