John Jacobs van Offi ce Inn en Leonie Kuepers van Streetwise. Fotografie: Jan-Paul Kuit

De Stationsstraat krijgt een dynamische ambiance. Een leegstaand winkelpand wordt namelijk getransformeerd tot een innovatief concept dat aansluit op het nieuwe (thuis-) werken. Bedrijven en organisaties kunnen voor hun werknemers uit de regio Weert een moderne, goed uitgeruste werkplek huren. De zakelijke dienstverlening van Office Inn is een versterking van het kernwinkelgebied van Weert.

Door Wesley Hegge

Binnensteden veranderen en ook onze manier van werken verandert. Op het snijvlak van die ontwikkelingen heeft creatieve ondernemer John Jacobs een concept bedacht waarbij een leegstand pand in de Stationsstraat wordt omgevormd tot moderne workhub. ‘Over een paar maanden lopen hier werknemers in en uit van bedrijven en organisaties uit bijvoorbeeld Eindhoven, Sittard en Heerlen. Tijdens de pauze halen ze een broodje in de stad of doen ze een boodschap. Van leegstand naar reuring.’

Flexibele werklocaties
Office Inn is een totaal nieuw concept, legt Jacobs uit. ‘Er zijn veel van dit soort locaties waar zzp’ers een ruimte kunnen huren. Bij ons zijn het niet zzp’ers, maar inwoners uit de regio Weert die buiten de regio Weert een dienstverband hebben, maar graag thuis in hun eigen stad willen werken. De werkgever kan voor hen een plek huren.’

Sinds de coronapandemie werken veel werknemers helemaal of gedeeltelijk thuis. Het hybride werken blijft voorlopig bij veel organisaties van kracht. Jacobs: ‘Thuiswerken was een noodoplossing. Onvoldoende ruimte en het rondlopen van kinderen maken het vaak niet ideaal. Wij bieden een werkruimte met het beste internet, klimaatbeheersing, voldoende vergadercapaciteit, een eigen keuken, een optimale bereikbaarheid met een station om de hoek en alle andere faciliteiten die je wenst.’

Het initiatief past binnen de langetermijnvisie van de gemeente Weert, waarin versterken van de economische positie van de stad binnen Brainport, Keyport en de Brightlands campussen wordt genoemd. Er komen meer flexibele formules, waarbij de vijfdaagse werkweek plaatsmaakt voor een mengvorm van werken op verschillende locaties die daar speciaal voor zijn ingericht.

Versterking
Zo’n moderne, open werkplek is bovendien een uitstekende aanvulling op het kernwinkelgebied. Binnen het kernwinkelgebied is Streetwise sinds vorig jaar voor de gemeente Weert actief om ondernemers te begeleiden naar een pand. ‘We helpen hen bij alle stappen die nodig zijn voor een succesvolle vestiging’, zegt Leonie Kuepers van Streetwise. ‘De Stationsstraat is door het station een belangrijke aanloopstraat van het kernwinkelgebied. Ik juich dit initiatief enorm toe, het zorgt voor extra traffic.’

Kuepers noemt de zakelijke dienstverlening dan ook zeker geen gevaar voor de winkels. ‘Integendeel, het is een aanwinst. De invulling en beleving in een winkelgebied veranderen. Je moet een binnenstad veel breder zien dan alleen winkels. Streetwise heeft in totaal zeventien ondernemers succesvol begeleid die actief zijn in verschillende branches. Het gaat om mengformules; horeca, detailhandel en dienstverlening. Juist de mix maakt het interessant.’

In de Stationsstraat staan nu nog enkele panden leeg. Jacobs richt zich met Office Inn in eerste instantie op één pand waar 45 werkplekken komen. ‘We kunnen opschalen naar tweehonderd werkplekken, verdeeld over meerdere locaties in de straat. Het hangt allemaal af van het animo van de werknemers. Zij gaan hier werken, zij moeten enthousiast worden en aangeven bij de werkgever of leidinggevende dat ze het zien zitten. Bij 35 deelnemers wordt het plan opgestart.’

Wil je direct informatie over de mogelijkheden van een flexibele werkplek bij Office Inn? Neem dan contact op met voor een vrijblijvend gesprek met John Jacobs via info@jacobsam.nl.