Monique Beelen, Nancy Bosmans, Astrid van de Goor, Marc Wijckmans en Edwin Bosmans van BD Lease. Fotografie: Irene van Wel

Veel mkb-ondernemers in de regio hebben de afgelopen jaren al kennisgemaakt met Edwin Bosmans en Marc Wijckmans van BD Lease. Sinds april zijn de allround leaseadviseurs samen met hun team gevestigd op een nieuwe locatie aan de Biest in Weert. Daar blijven ze met expertise en echt persoonlijk contact ondernemers ontzorgen door onafhankelijk van aanbieders een leasecontract tegen de beste voorwaarden af te sluiten.

Door Wesley Hegge

Op de nieuwe locatie wordt druk gebeld. Persoonlijk contact betekent bij BD Lease namelijk dat de klant daadwerkelijk voorop staat. ‘We zijn trots op de verhuizing’, zegt Edwin Bosmans, partner van BD Lease. ‘Een geweldige locatie met uitzicht op het stadspark van Weert. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de mensen. Met Astrid van de Goor, Monique Beelen en Nancy Bosmans beschikken we over commerciële medewerkers met veel levenservaring en financiële kennis. Ze weten wat klanten verwachten.’

Expertise en ontzorging
Bosmans is samen met Marc Wijckmans partner bij BD Lease. ‘We kennen elkaar al lang en werkten jarenlang zelfstandig voor BD Lease’, zegt Wijckmans. ‘We hebben besloten om een samenwerking aan te gaan, omdat we elkaar goed aanvullen. Ik kom uit Roermond en Edwin uit Weert, de werkgebieden komen mooi samen. Ook hebben we dezelfde drive, dezelfde expertise en hetzelfde niveau van klantbediening. Onze samenwerking in combinatie met de ervaring in de backoffice geeft een bepaalde dynamiek. Ze zeggen wel eens één en één is drie, dat geldt bij ons ook!’

BD Lease is een formule met 25 zelfstandige ondernemers door heel Nederland. BD Lease vergelijkt onafhankelijk tussen gerenommeerde banken en maatschappijen waarmee intensief wordt samengewerkt. Van financial lease tot operational lease, BD Lease biedt alle leasevormen aan. Bosmans: ‘Ook zijn bij ons bijna alle bedrijfsmiddelen te leasen. Het grootste deel bestaat uit het leasen van auto’s. Steeds meer ondernemers ontdekken ook de mogelijkheden om meubels, airco’s, hoogwerkers, inrichting van kantoren en andere roerende zaken te leasen. Het leasen van cnc-machines voor hout- of metaalbewerking is bijvoorbeeld in trek.’

Voordelen van lease
Cash is king. Het is een gevleugelde uitspraak die steeds opnieuw wordt bewaarheid. ‘Dat merkte je tijdens de kredietcrisis en ook tijdens de coronapandemie’, zegt Wijckmans. ‘Als je liquiditeit hebt, overleef je het. Dat is ook een van de redenen dat steeds meer ondernemers de meerwaarde van leasen begrijpen. Ze hoeven niet hun liquiditeiten aan te spreken, terwijl ze wel direct over nieuw materiaal of een nieuw voertuig beschikken. In het geval van lease kunnen ondernemers zich dus richten op wat ze het liefste doen: ondernemen.’

De onderscheidende factoren van BD Lease zijn expertise en ontzorging. Wijckmans: ‘Bij elke vraag van een klant gaan we kijken welke leasemaatschappij de beste voorwaarden heeft. Edwin en ik kunnen dankzij onze financiële achtergrond ontzettend snel cijfers lezen. Voor ieder soort leaseaanvraag hebben we de juiste aanbieder in onze portefeuille. Voor een starter heb je andere leasemaatschappijen dan voor een bedrijf dat al jaren bezig is, dat geldt ook voor het object dat je least. We bieden een optimale mix.’

Bosmans vult aan: ‘Zo kunnen we onze klanten optimaal bedienen. Onze doelgroep bestaat uit zzp’ers en mkb-bedrijven van 1 tot 50 medewerkers. Van klusbus tot een consultant die een auto nodig heeft en machines en kleinzakelijk goed. Zoals gezegd, persoonlijk contact is onze kracht. Marc en ik geven klanten direct ons mobiele nummer. Ze kunnen ons altijd bellen. De service die vroeger zo gewoon was; geen wachtmuziek of keuzemenu, maar direct contact.’

Wil je ook direct informatie over de mogelijkheden tot leasen? Bel of mail dan naar Marc Wijckmans (06-36314567/info.wijckmans@bdlease.nl) of Edwin Bosmans (06-39893044/info.bosmans@bdlease.nl).