Eigenaar Wil de Barse met zijn zonen Stef en Daan. Fotografie: Bram Becks

Veel bedrijven en organisaties weten AVerion te vinden voor de audiovisuele presentatiesystemen. De Weerter multimediapartner is door de jaren heen meegegroeid met de vraag van zijn klanten en levert een breed scala aan producten en diensten. Nu eigenaar Wil de Barse zich gelukkig prijst met zijn twee zonen aan boord wordt er volop ingezet op de pijlers AVerion Security en AVerion Rental.

Door Wesley Hegge

AVerion heeft sinds de oprichting in 2007 naam gemaakt in de regio Weerterland. ‘Inmiddels verzorgen we ook al jaren opdrachten tot ver buiten de regio’, zegt eigenaar Wil de Barse met gepaste trots. ‘We willen die lijn richting de toekomst doorzetten en gaan voor een landelijke dekking. Zeker nu de verhuurmarkt weer opengaat, voorzien we een groei. Ook in de beveiligingstak van AVerion liggen volop kansen.’

Opvolgers
Met de toetreding van zijn zonen worden de toekomstplannen opnieuw vormgegeven. Wil: ‘Ze waren allebei nog erg jong toen ik in het diepe sprong en voor mezelf begon. Ik had dit nooit durven dromen, ik ben vereerd met mijn opvolgers. Daan is 22 jaar en werkt hier sinds een jaar. Stef is 24 jaar, hij kwam in april binnen het bedrijf.’

Het Weerter bedrijf beschikt over vier fulltime medewerkers. Wil: ‘Momenteel staan er twee vacatures open om onze groeiplannen verder te realiseren. We zijn op zoek naar mensen met een elektrotechnische basis die affiniteit hebben met beeld en geluid. We kunnen ook een leer-werktraject aanbieden. Het is uitdagend werk. Wie affiniteit heeft met beeld en geluid kan bij ons alle kanten op.’

Op het gebied van audiovisuele communicatie zijn de mogelijkheden eindeloos. Het motto van Wil: ‘Gaat niet, bestaat niet.’ Elke opdracht is maatwerk. Door mee te denken zorgt het team voor een perfect eindresultaat. Of het nou gaat om een presentatie, auditorium of evenement.

Techniek en kennis
De onderscheidende factor van AVerion is het vooroplopen in techniek. Wil: ‘We investeren voortdurend in nieuwe apparatuur. Zo zijn onze nieuwste camera’s en mixers gebaseerd op 8K-beeldkwaliteit. In de praktijk zijn veel bedrijven en organisaties nog niet klaar voor de stap naar 8K en kiezen ze voor HD. Voor wie wil: we bieden het wel aan.’

Stef vult aan: ‘Wat ons verder onderscheidt, is het meedenken. Je kunt nog zo’n mooie techniek hebben, kennis is een vereiste om tot resultaten te komen. Mijn vader is een vakidioot en heeft zijn enthousiasme op ons overgebracht. We weten precies waar we het over hebben en hoe we techniek kunnen inzetten. We zijn heel open van karakter en steken veel tijd in het vertalen van de doelen van de klant naar voorstellen. We begeleiden vervolgens het hele traject. Die werkwijze levert van begin tot eind blije gezichten op.’

AVerion Security: beveiliging van bedrijventerreinen en projecten

Vanuit de markt is er steeds meer vraag naar beveiliging. Wil: ‘Daarin voorzien we met Averion Security. We doen al tijden projecten met cameraobservatie. Onze kennis op het gebied van camerabewakings- en observatiesystemen is dusdanig gegroeid dat we klanten optimaal kunnen bedienen. We hebben ervoor gekozen deze pijler uit te bouwen. Dat doe ik samen met Stef, die zich richt op deze tak van sport.’

Beveiliging
AVerion Security biedt een one-stop-shopdienstverlening. Stef: ‘We geven maatwerkoplossingen voor efficiënte camerabewakingssystemen. Het kan gaan om tijdelijke camerabewaking, zoals we nu bij een nieuwbouwproject in Weert verzorgen, of permanente inbraakbeveiliging van een pand of zelfs een compleet bedrijventerrein. Dat doen we bijvoorbeeld bij bedrijventerrein Kampershoek, waar ons kantoor ook gevestigd is. Het gaat om de volledige bewaking: enerzijds door slagbomen en alarmopvolging, anderzijds door een camerabewakingssysteem. De camera’s zijn zo geprojecteerd dat voertuigen niet ongezien het bedrijventerrein kunnen betreden.’

Dankzij zijn achtergrond als brandveiligheidsadviseur en werktuigbouwkundige weet Stef met de kennis van nu een veilige omgeving te creëren. Stef: ‘Lastige vraagstukken inspireren mij. Deze vraagstukken vlieg ik aan door eerst de doelstelling van de klant messcherp te formuleren, aansluitend volgt er een risicoanalyse waarin alle mogelijke scenario’s omschreven worden en vanuit dit vertrekpunt worden de installatietechnische en organisatorische voorwaarden omschreven, waarmee het fundament van het camerabewakings- of observatiesysteem is vastgelegd.’

Kennis en korte lijnen
Zoals gezegd zijn de mogelijkheden groot. Stef: ‘De camerabewakingssystemen kunnen we op diverse manieren inzetten. Denk aan de beveiligingsbranche, geautomatiseerde assemblagelijnen, machines, bouwkundige projecten en persoonsbewaking in bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Met behulp van camera’s kunnen we personen, panden, productielijnen en terreinen op afstand 24/7 observeren.’ AVerion Security heeft een plek veroverd tussen de andere aanbieders. Stef: ‘We hebben alle benodigde kennis en certificaten in huis en leveren door de korte lijnen en lage overheadkosten een betere en snellere service dan grotere, logge organisaties.’

AVerion Rental: verhuur apparatuur en inrichting event

Nu de coronamaatregelen versoepelen, worden er weer evenementen, congressen en andere bijeenkomsten georganiseerd. AVerion heeft al als multimediapartner ervaring met grote en kleine evenementen, van bedrijfsfeest tot galabal. Daan houdt zich namens AVerion Rental bezig met de verhuur van de technische installaties voor beeld en geluid.

Daan: ‘Ik vind het geweldig om een kale loods om te toveren tot een sfeervol ingerichte evenementenlocatie. Dat gaat verder dan de verhuur van apparatuur. Denk aan de aankleding, tafelsetting, constructies met truss-systemen, het podium en het regelen van alle bijkomende zaken zoals een toiletwagen. Ik maak een planning, begeleid de uitvoering en zorg ervoor dat elk evenement tot in de puntjes verzorgd is.’

Ook bij AVerion Rental kunnen klanten uiteraard kiezen uit de nieuwste apparatuur. Daan: ‘Voor festivals gebruiken we de led-wall van 45 vierkante meter. Dat geeft een fantastisch beeld, echt een eye-catcher. We hopen snel meer evenementen te mogen verzorgen. Door corona heeft dat grotendeels stilgelegen. We kijken terug op vele geweldige evenementen van voor de coronatijd, echter we zijn weer helemaal up and running voor de vele nieuwe (verhuur-)projecten die voor ons liggen. Van dry hire tot evenementen.’