EquInnoLab
De jonge ondernemers Alain Broft en Grand Prix-amazone Jenny Schreven.

Op het terrein van Dressuurstal Schreven in Weert heeft zich onder leiding van de ambitieuze jonge ondernemers Alain Broft en Grand Prix-amazone Jenny Schreven het nieuw paardensport initiatief EquInnoLab gevestigd. 

Het bedrijf heeft een onderzoeks- en testfaciliteit, aangevuld met een trainingsfaciliteit. Het team bestaat uit experts en studenten vanuit verschillende achtergronden, die samenwerken om de sport prestaties van ruiters en paarden te verbeteren. Met behulp van een geavanceerd camerasysteem worden videobeelden gemaakt voor het maken van analyses om zo gericht en onderbouwd te kunnen trainen. Omdat er plaatsen zijn waar ogen niet kunnen zien, worden de camera’s aangevuld met sensoren. Data combineren en vertalen naar tastbare en bruikbare prestatie-indicatoren in de sport, is waar het bedrijf om draait. Dit is uniek in Nederland.

NAAM Jenny Schreven en Alain Broft BEROEP JENNY professioneel instructeur, ruiter en jurylid BEROEP ALAIN technisch bedrijfskundige GEBOREN Jenny 5-3-1985 in Weert, Alain 3-5-1987 in Eindhoven WONEN SAMEN IN Weert VRIJE TIJD: paardrijden, borrelen met vrienden, sporten, reizen, duiken.

Uniek in Nederland
Deze technologieën worden nog door niemand op deze manier ontwikkeld, getest en gebruikt. Doordat mensen data vertrouwen, kan het sneller gaan dan bij andere sporten in het verleden. Jenny: “Wij worden als ruiters en instructeurs al jaren hetzelfde aangeleerd, er komen geen vernieuwingen. Wij willen niet de trainer weghalen uit de baan, maar juist door metingen een ruiter veel gerichter kunnen trainen op zijn of haar eigen zwaktes en moeilijkheden. Mensen willen begrijpen en inzicht krijgen in wat ze op het paard doen en daarmee ook kunnen veranderen, maar wel op een to-the-point en makkelijke manier.”

Innovaties
Alain: “Het doel van ons bedrijf is om in Weert een groot topsport begeleidingscentrum te creëren. Wij willen bijdragen om in Weert dat hippisch centrum te creëren waar vanuit de hele wereld topsporters naartoe komen. Momenteel zijn wij de enigen die op deze manier de paardensport met technologie combineren. Innovaties gaan er sowieso komen, vanaf 2010 zoeken ze in de hippische sport al naar vernieuwingen. Wij willen dit als eerste in Nederland kunnen aanbieden in ons innovatiecentrum in Weert, maar daarvoor moet wel nog op zoek worden gegaan naar een grotere locatie.”

www.equinnolab.com