Gea Stibbe

De pitbull van de advocatenwereld, zo staat Gea Stibbe bekend in de hippische wereld. Gea volgde na haar opleiding aan de Hogere Hotelschool de opleiding Rechten aan de universiteit in Tilburg. In haar jeugdjaren was zij al gek op paarden en reed zelf dressuur en jachten. Haar trainer had op dat moment een contract nodig, waarvoor het spreken van de “paardentaal” en kennis van zaken in de hippische wereld erg goed van pas kwamen. Op die manier kwam zij in het juridische vak terecht.

“De persoonlijke aandacht en begeleiding van mijn clientèle staan voorop”, volgens Stibbe. De zaken die zij behandeld, draaien dan meestal ook specifiek om de paardensport. Zoals de begeleiding bij het gehele aan- en verkoop traject van een paard, buitenlandse topsporters begeleiden die zich in Nederland willen vestigen en juridische begeleiding van (hippische) ondernemers.

NAAM Gea Stibbe BEROEP Jurist, eigenaar van paardenjuristen,
gespecialiseerd op hippisch gebied GEBOREN OP 31 mei 1963 in Deventer WOONT IN Weert MOEDER VAN dochter Roos VRIJE TIJD wandelen met honden Aristo en Armani, lezen,
polowedstrijden

Een ontstane trend in de hippische wereld is dat er steeds meer niet-Europeanen naar Nederland komen om te trainen en besluiten om zich hier te vestigen. Nederland biedt ontzettend veel mogelijkheden op financieel en sportief gebied. Gea staat deze buitenlandse sporters daar juridisch in bij. In 2016 heeft zij zo ook alle visums verlengd voor de Braziliaanse en Amerikaanse teams van de Olympisch Spelen, zodat deze sporters na de Spelen ook Europa weer mochten bezoeken. Een van de Amerikaanse cliënten van Gea heeft zich recent zelfs gevestigd op een locatie in Weert. In het ‘Weert 600 jaar stad’ organiseerde Gea samen met Frans Maes een polo toernooi (balsport te paard) om te laten zien wat Weert Paardenstad allemaal in huis heeft. “Weert Paardenstad heeft een centrumfunctie waar een aantal top hippische ondernemers en trainers gevestigd zijn. Weert biedt alle mogelijkheden om een goede hippische onderneming neer te zetten: ruimte, bos, groen, perfecte plekken om buiten te rijden, goede verbindingen etc. Het is niet voor niks dat steeds meer hippische ondernemers uit binnen- en buitenland zich willen vestigen in Weert. Daar mogen we erg trots op zijn!”

www.geastibbe.com