Alexander en Sacha Leurs van Leurs Auto's.

Goed luisteren naar klanten, afspraken nakomen en een eerlijk advies. Dat het verlenen van service meer is dan een papieren belofte zit bij de familie Leurs in het DNA. Een echt familiebedrijf met Weerter roots waar generaties van klanten graag terugkomen.

De historie van het bedrijf gaat terug tot het wachten op het Bassin in Weert. Daar stond Math Leurs, op weg naar zijn werk, in 1971 te wachten voor de openstaande stadsbrug en viel het te huur staande ‘Fina’ pand aan het Bassin hem op, daar waar nu café Het Anker gevestigd is. De destijds voor Ford van der Meulen-Ansems in Eindhoven werkzame Math besloot de stap te wagen. Samen met zijn echtgenote Reny namen zij de zaak over en waren ze op 21-jarige leeftijd samen ondernemer.

NAAM Reny Leurs- van
Kimmenade GEBOREN OP
25 juni 1950 in Weert BEROEP
Voorheen eigenaresse Leurs
Auto’s, nog steeds dagelijks
op kantoor aanwezig VRIJE
TIJD wandelen, fietsen en
wintersport

De zaken gingen goed en toen het voormalige bedrijfspand ‘Wolter’ aan de Penitentenstraat te koop kwam, werden de eerste groeistappen gemaakt. Op advies van vader van Kimmenade kochten Math en Reny en het terrein en brak een nieuwe periode aan. Een hele mooie tijd herinnert Reny zich: “We woonden naast de garage en hadden voor het pand een tuin met kippen, geitjes en konijnen. Tot de oliecrisis zich aandiende, deden veel mensen de auto de deur uit. De geiten maakten plaats voor auto’s, op een gegeven moment stond de hele tuin vol en begon ik me toch wel zorgen te maken.” Maar de crisis ging voorbij en al snel vonden de auto’s ook weer allemaal een nieuwe eigenaar. “Math maakte zich minder zorgen en hij heeft gelijk gehad, toen het weer beter ging was er al snel een tekort en hadden wij een leuke voorraad occasions”, aldus Reny. “Elke gulden die we over hadden werd weer in de zaak gestoken en zo konden we gezond groeien met het bedrijf. En groeien gaat vooral ook door op de kleine dingen te blijven letten.”

Ontwikkeling
Zoon Alexander was als kleine jongen al tussen de auto’s te vinden. Dus was het geen verrassing dat hij al op jonge leeftijd meehielp in het bedrijf van zijn ouders. Toen de gemeente het perceel waar Leurs Auto’s gevestigd was, wilde aankopen om er woningbouw op te ontwikkelen was dit voor Math, Reny en Alexander het moment om de volgende stap te zetten. De familie koos ervoor om samen een mooi pand te betrekken aan de Graafschap Hornelaan. “Een dag voor de opening op 12 april 2004 werd ik voor het eerst vader”, zegt Alexander. “Een mooi begin op een nieuwe plek!” In juni 2012 komt Math Leurs plotseling op 64-jarige leeftijd te overlijden. “Op zo’n moment is de kracht van een familie in een familiebedrijf nog meer voelbaar. Je moet samen door, steunt elkaar en motiveert elkaar. Ik weet zeker dat ons pap trots is op wat we nu samen bereikt hebben”, aldus Alexander. In 2015 treedt Reny uit de zaak en draagt haar verantwoordelijkheden met vertrouwen over aan haar schoondochter Sacha. Zij doet dan ook haar intrede in de VOF. Sindsdien voeren Alexander en Sacha samen de zaak en is Reny nog dagelijks aanwezig om te helpen met de diverse werkzaamheden.

NAAM Alexander Leurs GEBOREN
OP 18 april 1976 in Weert
BEROEP Eigenaar Leurs Auto’s
VADER VAN Max en Puck VRIJE
TIJD Historische rally’s rijden,
wintersport, quad rijden,
motorrijden en duiken

Assortiment
Bij Leurs Auto’s kun je terecht voor een breed assortiment aan personenwagens en bedrijfswagens. Alexander: “Ons prijssegment is gunstig, voor vrijwel iedere beurs hebben wij een auto staan. We letten daarbij goed op de kwaliteit, als we een verkeerde inkoop hebben gedaan is dat ons probleem, we nemen ons verlies en schuiven het niet door naar onze klanten. Klanten die vroeger bij Math op het Bassin kwamen zijn trouw meegegaan naar de nieuwe locaties en de kinderen van die klanten komen op hun beurt alweer jaren bij ons. Zo transparant gaan we ook met onderhoud om, we repareren en onderhouden alle merken en vragen een eerlijke prijs voor goed uitgevoerd onderhoud.”

De techniek van moderne auto’s wordt steeds ingewikkelder en dat vereist dat je bij moet blijven met het gereedschap en de diagnose apparatuur die je gebruikt. Een moderne auto is zonder het juiste equipment niet te repareren of te onderhouden. “Onze medewerkers zijn dan ook goed op de hoogte van de soms complexe elektronische storingen. En er wordt ieder jaar geïnvesteerd in de noodzakelijke updates.”

Bedrijfswagens
Bij het bezoeken van het bedrijf valt direct het ruime assortiment bedrijfswagens op. Alexander: “We hadden altijd wel een aantal bedrijfswagens in de verkoop maar de groei is ons eigenlijk overkomen. We konden als gevolg van een bedrijfsovername een flink aantal bussen in één koop overnemen. De uitgebreide keuze aan goede gebruikte grijs kenteken bussen sprak zich al snel rond. Dat bleek een mooie toevoeging te zijn. Inmiddels hebben we ook met de verkoop van bedrijfswagens een goede reputatie opgebouwd. Door de juiste inkoopkanalen kunnen we voor iedereen een passende bedrijfswagen vinden.”

NAAM Sacha Leurs- Giesendorf GEBOREN OP 11 november 1978 in Weert BEROEP Medeeigenaresse
Leurs Auto’s MOEDER VAN Max en Puck VRIJE
TIJD Lezen, wandelen en wintersport

Familiebedrijf
De familie Leurs is een echte ‘auto familie’. Ook in de vrije tijd spelen auto’s een belangrijke rol. Alexander is fanatiek en succesvol deelnemer aan tal van rally’s voor klassiekers en heeft zelfs de Tulpenrally (de zwaarste klassieker rally van Nederland) al twee maal op zijn naam geschreven. Het rally rijden is Alexander met de paplepel ingegoten. Opa Leurs was vroeger al lid van de Hornerijders en vader Math was onder andere fanatiek deelnemer aan talloze Hornelandrally’s. De jongste zoon van Alexander is inmiddels ook al een beetje besmet met het rally virus. De kinderen van Alexander en Sacha zijn vaak op het bedrijf aanwezig, omdat ze auto’s geweldig vinden. Oudste zoon Puck start binnenkort aan de zesjarige techniekopleiding en jongere broer Max wil volgend jaar ook graag de techniekopleiding volgen. Ze zijn beiden nog jong maar wie weet is de opvolging al in voorbereiding.

www.leursauto.nl