De GO! Battle van Gilde Opleidingen in samenwerking met het bedrijfsleven is begonnen. Vrijdag 3 februari werd het startschot gelost. Jonge ondernemers, vakmensen van kapster, bakker tot verkoopspecialist, van de nieuwe eenjarige opleiding Vakman ondernemer gaan op een ondernemende manier geld inzamelen voor verschillende goede doelen: Run For Freedom, Bevrijdingsfestival Roermond, MA-Run en SamenLoop voor Hoop. Het vijfde goede doel moet nog gekozen worden.

De stage van je leven
Gilde Opleidingen biedt de jonge ondernemers van de opleiding Vakman ondernemer een uitdagende stageopdracht. Ze gaan in teams tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. De studenten leren om een onderbouwd mediaplan en een financiële verantwoording te maken. Ook komen alle kneepjes van de ondernemersvaardigheden aan bod. Hierbij worden ze geholpen door enthousiaste coaches uit het bedrijfsleven: WowDeal, COS Limburg, Stichting MA-Run, Stultiens Recruitment en Van Houtum. De bedrijven hebben zelf het goede doel uitgekozen. Stultiens daarentegen gaat dit samen doen met de studenten.

Gilde2

Nicole van Diepen, adviseur P&O bij Van Houtum, en Hans van Houts, opleidingsmanager bij hetzelfde bedrijf, vinden het maken van verbinding met de omgeving bij ondernemerschap erg belangrijk. “Het ondernemerschap en het goede doel in combinatie met een frisse blik van jonge ondernemers past bij onze innovatieve organisatie”, zegt Van Diepen. Miel Zeegers van SamenLoop voor Hoop vind het prachtig dat Van Houtum zich op deze manier inzet voor het goede doel. “De frisse blik van de jonge ondernemers kan een echte toegevoegde waarde zijn voor het event.”

Startkapitaal
Rabobank in Venlo geeft de jonge ondernemers een kans om startkapitaal te lenen. Op 23 februari gaan de studenten hun ideeën pitchen bij de bank om een startkapitaal van maximaal € 400,- te krijgen.

Finale
Op woensdag 19 april is de finaledag van de GO! Battle. Alle teams presenteren dan een overzicht van hun inspanningen en de winnaar wordt bekend gemaakt. Rabobank, Gilde Opleidingen en De Marktwijzer nemen deel in de jury. Deze opdracht is een mooie ervaring op weg naar een succesvolle eigen onderneming of tussenstap naar het hbo.