City Outlet Bad-Muenstereifel

Een factory outlet ontwikkelen in een bestaande, historische setting. Onder de naam ‘City Outlet Bad Münstereifel’ wordt sinds 2014 de hand gelegd aan het realiseren van een factory outlet centre midden in een bestaand, middeleeuws Eifelstadje. Bad Münstereifel ligt op nog geen twee uur rijden vanuit Weert. Maar zal niet direct de Nederlandse consument op het oog hebben. Alhoewel, een combinatie van een meerdaags toeristisch bezoek met een shopping-trip is denkbaar.

Bad Münstereifel is werkelijk een prachtig stadje, gelegen vlakbij een van de afritten van de Duitse A1 (E422, Keulen-Saarbrücken). Het primaire doelgebied zal de regio Keulen/Bonn/Aken zijn. Uit eigen waarneming valt te melden dat het met het stadje Bad Münstereifel de laatste jaren niet goed ging. Een sterk oplopende leegstand en zo op het oog ook geen geweldige aantallen toeristen maakte het moeilijk om de levendigheid en het economisch functioneren er in te houden.

De stad Bad Münstereifel had een grote leegstand van panden. Zij hebben de betreffende eigenaren bij elkaar geroepen en de volgende oplossing voorgesteld. Wij gaan geen normaal outletcentre inrichten zoals in andere plaatsen. Wij stellen voor om een Outlet city in te richten.En dus geen problemen met de bestaande middenstand zoals indertijd in Roermond.

De leegstaande panden worden dan in een gezamenlijke actie aangeboden aan de bedrijven en organisaties die van een outlet gebruik willen maken. Daarbij worden niet alleen de gaten opgevuld, het centrum wordt in haar geheel aantrekkelijk en bezocht. De gevestigde zaken, veelal horeca etc. profiteren dan mee van de aantrekkingskracht van een outlet. Als het hier regent, druppelt het bij de buren. En, Inmiddels is het ongelofelijk druk geworden in deze stad. Een bijkomende zaak is natuurlijk dat de stad moet beschikken over genoeg parkeerplaatsen in de nabijheid.

Er is contact gezocht met leveranciers en producenten en het resultaat zie je op de bijgevoegde tekening.
Bijna 50 nieuwe invullingen met interessante producten en diensten. Geen leegstand meer. Alle betreffende zaken behouden hun eigen karakter en uitstraling maar voeren wel het outletschild. Het personeel is in alle outletzaken gelijk gekleed.

© Bert Adriaens