Op 2 en 3 september gaan de Fietsende Ondernemers uit het land van Weert en Cranendonck voor de 11e keer voor goede doelen de fiets op naar bedevaartsoord Banneux. Dit jaar schenken zij 8000 euro aan vier doelen: stichting De Regenboog uit Weert, Scouting Hushoven Boshoven Vrakker, het Thomashuis in Budel en Roeivereniging Weert.

In twee dagen leggen de 25 deelnemers aan de sponsortocht 350 kilometer af. Per verreden kilometer leggen de fietsers 1 euro bij. Met het sponsorgeld ondersteunen zij lokale en regionale projecten van verenigingen, stichtingen of particulieren. 100% van de opbrengst komt bij de goede doelen terecht. “Zowel het lokale karakter als het feit dat iedere euro goed terechtkomt, spreekt mij enorm aan”, verklaart Johan Beelen van het gelijknamige dakdekkersbedrijf uit Cranendonck. Johan rijdt dit jaar voor de elfde keer mee. Ook zijn vader Tjeu Beelen is opnieuw van de partij.

Goede doelen
Dit jaar ondersteunen de Fietsende Ondernemers o.a. de meervoudige gehandicapte cliënten van stichting De Regenboog bij de aanschaf van nieuwe spel- en fietsmaterialen, nu zij verhuisd zijn naar een nieuwe locatie. Scouting Hubovra kan met de donatie van de Fietsende Ondernemers  haar terrein oplappen, zodat de jonge scouts ook bij slecht weer buitenactiviteiten kunnen ontplooien. Het Thomashuis ontvangt een bijdrage in de kosten van buitenattributen voor zijn gehandicapte cliënten, terwijl Roeivereniging Weert een extra donatie krijgt voor de aanschaf van een skiff voor gehandicapte roeiers. De vier doelen kunnen gezamenlijk rekenen op circa 8000 euro.

Uitreiking cheques
De Fietsende Ondernemers vertrekken vrijdagochtend 2 september om 8.30 uur vanaf hotel Golden Tulip in Weert. Het hotel biedt de ondernemers traditioneel een wielrennersontbijt aan. Om 17 uur arriveren zij op hun overnachtingsadres Ferme Refat in de Ardennen. Op zaterdag 3 september komen zij rond 16.30 uur aan bij restaurant-theater De Huiskamer aan de Wilhelminasingel 10 / Rafaelpad in Weert. Daar zullen zij aansluitend de cheques overhandigen aan de gesponsorde doelen. Opvallend detail: mede-eigenaar van restaurant-theater De Huiskamer John Jacobs fietst als lid van de Fietsende Ondernemers ook mee.