JCI Weert is een service club die door het organiseren van events en het steunen van goede doelen een positieve bijdrage wil leveren aan de maatschappij. In 2016 is het ‘1000 kansen’ project een van de initiatieven van JCI Weert waarmee zij een steentje bij willen dragen aan de maatschappij.

Er zijn veel jonge mensen/ pas afgestudeerden op zoek naar een geschikte baan, maar het blijkt vaak lastig te zijn deze te vinden. Men heeft weinig tot geen werkervaring en je onderscheiden van een groot aantal sollicitanten is niet makkelijk en kan je onzeker maken.

Kansen vergroten op arbeidsmarkt
Het doel van het “1000 kansen” project is om jonge werkzoekenden/ pas afgestudeerden te helpen de arbeidsmarkt op te gaan en de hun kansen te vergroten op het bemachtigen van die ene baan. Het project bestaat uit 6 avonden waarbij de leden van JCI Weert, zelf jonge professionals werkend en/of ondernemend in de regio, 15 jonge werkzoekenden (tussen de 20 en 27 jaar) helpen en coachen de arbeidsmarkt het best te benaderen.

Thema’s
Ieder avond staat er een ander thema op de agenda zoals: het belang van netwerken en hoe dit in te zetten bij het vinden van een baan, persoonlijkheidsanalyse ‘Insights’ als je zelf goed weet wie je bent, kun je een ander ook beter overtuigen van je kwaliteiten, Personal Branding wat is het en hoe kun jij jezelf het beste ‘verkopen’. Daarnaast gaan we een werkgever in de regio bezoeken en willen we de jongeren voorstellen aan potentiële werkgevers in de regio. Kortom we helpen deze jongeren door hun netwerk uit te breiden, ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren en vooral door goed voorbereid/ professioneel op de arbeidsmarkt op te gaan. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat dit voor een ieder een leuk en leerzaam project zal zijn, dat bovendien kosteloos aangeboden wordt.

Programma
06 sept: Kick-off en kennismaking
13 sept: Insights profiel
20 sept: Personal Branding
04 okt: Bedrijvenbezoek
11 okt.: Bedrijvencontact
18 okt.: Afsluiting

Voor wie?
Jonge werkzoekenden/ pas afgestudeerden (MBO+, HBO of WO) tussen de 20 en 27 jaar die gemotiveerd zijn om de kansen te pakken op de arbeidsmarkt, maar daarbij wat hulp kunnen gebruiken.

Inschrijven?
Stuur een e-mail met CV en motivatie waarom je wilt deelnemen naar: 1000kansen@jci-weert.nl. Doe mee en vergroot jouw kansen op een baan!