Gerkenberg

Op donderdag 11 augustus 2016 werd de notariële akte verleden tot de verkoop van het kloosterdomein Gerkenberg aan Care Property Fund/Triamant.

Woonzorginnovator Triamant gaat het kloostergebouw volledig renoveren en er komt een nieuwbouw rechts achter het huidige kloostergebouw. Triamant bouwt zo een zorgbuurt op maat van 152 bewoners. Ze kunnen kiezen uit een brede waaier van diensten en zorgfuncties.

Triamant heeft al elders in Vlaanderen (o.a. Velm-Sint truiden)soortgelijke zorgvestigingen uitgebouwd op basis van een compleet nieuw buurtmodel. Dit is gebaseerd op maatwerk, naargelang iemand veel of weinig zorg nodig heeft. Aangenaam leven en gastvrijheid staan hierin centraal.

Burgemeester Van der Auwera: “Voor de stad Bree is deze visie perfect voor de site Gerkenberg en vormt Triamant hiermee een ideale aanvulling op de omgeving en op de zorgfuncties die op de Gerkenberg al bestaan. Wij zijn uiteraard zeer tevreden dat het kloostergebouw Gerkenberg nu eindelijk een mooie herbestemming krijgt.”

Triamant betaalde € 1.325.000,00 voor de aankoop. De stedenbouwkundige vergunning werd voor de zomervakantie afgeleverd, de bouwwerken starten in het late najaar.