Een half jaar na de opening van het Land van Antje Tourist Information Center in Weert kan geconcludeerd worden dat het ruimschoots voldoet in de vraag van toeristen naar informatie over de regio.

Dat staat vandaag in een artikel in Dagblad de Limburg. “Ondanks het feit dat mensen via internet alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben, valt me op dat de behoefte aan een fysieke plek waar ze voor advies naartoe kunnen er nog steeds is”, zegt Margriet van Rijt van het Tourist Information Center (TIC). Toeristen vragen bijvoorbeeld om informatie over fietsroutes, bezienswaardigheden of tips voor eetgelegenheden.

Toeristen uit China
Opvallend is dat de toeristen die het TIC binnenlopen, uit allerlei verschillende landen komen. Het zijn Belgen, Duitsers, Engelsen maar ook Chinezen. Volgens Van Rijt bezoeken op een regenachtige koude dag een handvol mensen het TIC en op drukke dagen enkele tientallen. “Vooral sinds we ook in de ochtend open zijn loopt het goed.”