Drukkerij Kuypers Weert

Drukkerij Kuypers te Weert, SHD Grafimedia te Swalmen en Drukkerij Spons te Eijsden fuseren. De drie familiebedrijven werken sinds deze maand samen onder de nieuwe naam Grafigroep Zuid bv.

Wat als een hobby met een A4 drukpersje achter in de bijkeuken begon voor De heer Kuypers mondde op 12 juni 1987 uit in de eerste officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Naast de parttime baan bij Smeets Offset te Weert produceerde de heer Kuypers familiedrukwerk en werden er voor PDM-videobanden inhoudsetiketten en voor een Applecenter een infobulletin gedrukt. In de zomer van 1992 vielen deze laatste twee klanten weg. PDM-videobanden verhuisde naar Wenen, en het Applecenter ging failliet. Hiermee viel ook 80% van de omzet weg.

Net op het moment dat de heer Kuypers weer fulltime bij Smeets Offset wilde gaan werken kwam schoonzoon Dick Voets na eerst gewerkt te hebben bij De Budelse Drukkerij – van Ginneken & Mostaard als vennoot in de zaak. Vanaf dat begin richtte Drukkerij Kuypers zich op het produceren van hoog kwalitatief kleinformaat drukwerk voor de reclamebranche. Diverse persen en verbouwingen volgden elkaar in een snel tempo op. Het ontbreken van voldoende stroomsterkte stond een verdere uitbreiding in de weg. De woonboerderij aan de Stienestraat werd in januari 1996 verlaten en het huidige pand aan de Celsiusstraat 7 te Weert werd betrokken.