De elfde ondernemersborrel van de gemeente Weert kon ook dit jaar rekenen op veel belangstelling. Zo’n 150 ondernemers kwamen maandag samen om kennis te delen en te netwerken. Ook het Zakenblad was aanwezig en luisterde naar de toespraak die wethouder Frans van Eersel (Economische Zaken) hield.

“De jaarrekening 2015 was voor het college van B en W een opsteker”, zegt Van Eersel. “Een resultaat van 11 miljoen euro, weliswaar bestaande uit veel incidenteel geld. Dat is meer dan welkom om onze afgeslankte reserves aan te vullen.”

Trots
Hij benadrukt dat het grondbedrijf langzaam haar vruchten begint af te werpen. Het grondbedrijf heeft 6,2 miljoen euro winst gemaakt waarvan 5,2 miljoen is toegevoegd aan het rekeningresultaat. Het restbedrag blijft als risicodekking in het grondbedrijf. “Ook zijn we trots op ondernemers die weer fors investeren en uitbreiden”, zegt de wethouder. Als voorbeelden hiervan noemt hij onder meer Lidl, Eierhandel Wulro, Buys Glashandel, springstal Rob Ehrens, de KMS-campus, Aspers en Van Hoorn Carbide. Er wordt ook fors geïnvesteerd in woningen. In totaal staan er 600 woningen in de planning.

Ondernemersborrel Weert2
Zo’n 150 ondernemers woonden de jaarlijkse ondernemersborrel van de gemeente Weert bij. Wethouder Frans van Eersel hield een toespraak op een stoel.