De binnenstad van Weert is al geruime tijd in beweging en verandert in een rap tempo. Diverse grote ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren tot stand gekomen. Ook wordt er nu door verschillende partijen hard gewerkt aan de verfraaiing van de binnenstad en economische vitaliteit. Ondanks deze mooie resultaten is er nog werk aan de winkel! De leegstand is zorgelijk en er komen minder bezoekers naar de binnenstad. Er liggen opgaven, maar er zijn zeker ook kansen. Dit vereist inzet van en samenwerking tussen o.a. ondernemers, bewoners, eigenaren, gemeente en maatschappelijke organisaties. De gemeente Weert organiseert op maandag 4 juli om 19.30 uur een discussieavond voor alle belanghebbenden van de binnenstad.

Tijdens deze avond wordt de koers voor de binnenstad verder aangescherpt en gesproken over diverse thema’s zoals winkels en horeca in de binnenstad, de openbare ruimte, kwaliteit van gebouwen en de samenwerking en wonen en leefbaarheid.

Actualisatie Visie Stadshart
In 2013 heeft de gemeenteraad de Visie op het Stadshart vastgesteld. Omdat de economische, technologische en demografische ontwikkelingen zich snel voordoen is het wenselijk om dit jaar de Visie op het Stadshart te actualiseren. Daarnaast wordt ook het bestemmingsplan voor de binnenstad vernieuwd en is het visietraject gestart voor stadsdeel Weert-Midden, waar ook de binnenstad deel van uitmaakt. De gemeente Weert vraagt hiervoor de input van ondernemers, eigenaren, organisaties en van de inwoners van Weert. Momenteel voert de gemeente met de ondernemers en eigenaren van diverse (aanloop)straten gesprekken over de toekomst van die straten.

Discussieavond 4 juli
Naast de straatgesprekken wil de gemeente Weert ook het gesprek aangaan met inwoners, ondernemers, eigenaren en andere belanghebbenden over de unieke kwaliteiten van Weert, de verschillende gebieden in het centrum, de regels die gelden en over thema’s zoals het wonen in de binnenstad, de winkels, horeca, bedrijvigheid, verkeer, leisure, de leefbaarheid, etc. Wat is nodig om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor ondernemers en inwoners van Weert, bezoekers uit de omliggende gemeenten en toeristen? Welke belemmeringen moeten worden weggenomen? Welke acties zijn op korte termijn gewenst? Wat is nodig om prettig te kunnen blijven wonen in de binnenstad? En wie staat voor wat aan de lat? De bijeenkomst vindt plaats op maandag 4 juli van 19.30 tot circa 21.30 uur in het stadhuis aan de Wilhelminasingel 101 in Weert.

Aanmelden
In verband met de organisatie verzoeken wij u zich hiervoor uiterlijk 1 juli aan te melden. Dit kan via mail: binnenstad@weert.nl of telefonisch bij Selma van Mensvoort via (0495) 575 216. Deze oproep geldt niet voor inwoners die zich al eerder hiervoor hebben aangemeld.