Bas Boots

Het hoofdbestuur van de LLTB heeft Bas Boots (47) benoemd tot algemeen directeur. Op dit moment is Boots waarnemend algemeen directeur. De benoeming gaat in per 1 juli 2016. Daarnaast wordt Boots ook algemeen directeur van de twee dochterbedrijven Arvalis en Grooh Communicatie.

Bas Boots is sinds 1991 werkzaam voor de LLTB. Hij is in verschillende functies werkzaam geweest, waaronder als directeur van LLTB Ontwikkeling en controller van de LLTB-groep. Boots behaalde in 2013 een executive MBA in Food & Finance aan Nyenrode Business Universiteit. Naast zijn werkzaamheden voor de LLTB is Boots betrokken bij diverse andere organisaties. Zo is hij actief als secretaris van de Stichting Bevordering Agrarisch Onderwijs Limburg en penningmeester voor Kring Agro & Food Nyenrode Alumni VCV.

LLTB-voorzitter Léon Faassen zegt dat de LLTB behoefte heeft aan iemand die de organisatie en de sector goed kent. ‘Juist nu hebben we behoefte aan iemand die de hele organisatie overziet en de verantwoordelijkheden legt waar ze thuishoren. Met Bas hebben we die persoon gevonden, zoals is gebleken uit de periode waarin hij als waarnemend algemeen directeur zijn visitekaartje in deze rol heeft afgegeven.’