De vrijwillige molenaars, molengidsen en molenklussers van de Sint Annamolen van Keent hebben in het laatste weekeinde van juni een bijzonder evenement op stapel staan. Ze gaan 24 uur ononderbroken met de Sint Annamolen van Keent draaien. Met deze marathon willen ze geld bijeenbrengen ten bate van Stichting OntspanWater. In en bij de molen zijn in dit etmaal bovendien veel leuke omlijstende activiteiten gepland.

Molenmarathon Drejje van Drej wis Drej wordt gehouden op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 in Weert van zaterdag 25 juni 15:00 uur tot zondag 26 juni 15.00 uur. Zaterdags om 15 uur lichten de wethouders Geert Gabriëls en Paul Sterk samen met de molenaars en ambassadeur van Stichting OntspanWater Mieke Hoovers de molenvang. Pas 24 uur later, zondags om 15 uur, zal wethouder Paul Sterk samen met ambassadeur Jennefer Konings van Stichting OntspanWater de molen weer vangen.

Activiteiten
Tijdens de marathon worden verschillende activiteiten bij de molen georganiseerd. Zoals op zaterdag het rijden in een Cabrio Tuk van een Rondje Rond de Molen of een gezellige Molen BBQ. Zaterdags treden in de molen tussen 15 en 23 uur ook diverse artiesten op. Enkele namen: Von & Ome Wullum, Klink Klaor, Lei Houben, Jan Schroën, Paul Sterk en Frènske Adriaens. Zondags draait dj Paul Peek in de molen en wordt op een terrein tegenover de molen bovendien de kofferbakverkoop, kleedjesmarkt en buurtmarkt georganiseerd samen met buurtvereniging De Molenhoek.

Loterij met leuke prijsjes
Tijdens de molenmarathon kunnen bezoekers voorspellen hoeveel omwentelingen de bovenas van de molen maakt. Wie het aantal omwentelingen juist voorspelt of het dichtst benadert, wint een aantrekkelijke prijs. Ook is er een loterij met leuke prijsjes beschikbaar gesteld door Weerter en regionale bedrijven en winkels.

Opbrengst naar Stichting OntspanWater
De opbrengst van alle activiteiten komt ten goede van de Stichting OntspanWater. Deze stichting maakt zich sterk voor het in Weert realiseren en exploiteren van een (minimaal) 34°C bad voor ontspanning, therapie en verlichting. Mensen die aan spierziekten, reuma, MS of andere klachten lijden, hebben enorm veel baat bij een dergelijke accommodatie. Voor meer info kijk op de website van Stichting OntspanWater.