V.l.n.r. Niek Hendrix (MLA), John Jacobs (STW) en Lou Creemers (NMC).

Goed nieuws voor alle fans van de triathlon, want op zondag 12 juni 2016 zijn de officiële wedstrijden voor de ETU European Cup in HD-kwaliteit via livestream te bekijken. De Europese topwedstrijden zijn voor iedereen kosteloos te bekijken via http://bit.ly/stadstriathlon2016. De livestream wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van Stichting Stadstriathlon Weert (STW), Midden-Limburg Actueel BV (MLA) en New Media Corporation BV (NMC).

Voor iedereen live te volgen
Het totale triathlon programma beslaat drie dagen en vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni. Op zondag 12 juni vormen om 14.00 uur de ETU European Cup OD dames en om 16.15 uur de ETU European Cup OD heren het sportieve hoogtepunt van dit driedaagse topsportevenement. Deze onderdelen zijn live te volgen via http://bit.ly/stadstriathlon2016.

Haarscherpe kwaliteit in HD
NMC legt het evenement vast in High-Definition (HD) en gebruikt daarbij de meest moderne productiemiddelen. Zo worden hoogwaardige op-afstand-bestuurbare ’remote’-camera’s ingezet. NMC brengt het evenement haarscherp in beeld voor een wereldwijd publiek. De livestream is steeds optimaal te bekijken via smartphone, tablet, pc en smart-tv.

Partnerschap
De Stadstriathlon Weert bestaat sinds 2010 en heeft sindsdien een ongekende groei doorgemaakt. Om deze groei optimaal te faciliteren is in november 2014 de Stichting Stadstriathlon Weert in het leven geroepen. Sindsdien is de verdere uitbouw en professionalisering van de Stadstriathlon Weert een feit. STW werkte al eerder samen met Midden-Limburg Actueel. STW en MLA bouwen nu samen voort op deze samenwerking. Waarbij MLA zich nog nadrukkelijker gaat richten op de regionale promotie van het evenement en de informatievoorziening rondom het evenement. New Media Corporation zal zich binnen het partnerschap toeleggen op de meer-camera-registratie van de triathlon en op het hoogwaardig livestreamen van het evenement via internet.
www.middenlimburgactueel.nl www.stadstriathlonweert.nl www.newmediacorporation.net