Lennart Stultiens

Wat amper een jaar geleden begon met een vacaturewebsite voor Weert is uitgegroeid tot een platform voor zestien gemeenten. Al vijfduizend vacatures zette oprichter Lennart Stultiens online. ‘Dat bedrijven zoeken naar werknemers uit de omgeving is niet alleen uit praktisch oogpunt, maar vooral vanwege de cultuur.’

“In het dialect of Nederlands?” Als oud-prins van de Rogstaekers en voorzitter van Jonge Ondernemers Weert valt Lennart Stultiens onder de noemer rasechte Weertenaar. “De regio loopt als een rode draad door mijn leven”, vervolgt hij. Met veel succes combineert Lennart zijn liefde voor de regio met zijn passie voor arbeidsbemiddeling.

De 35-jarige geboren en getogen Weertenaar rolde gelijk na zijn studie de uitzendbranche in. “Ik ben onder aan de ladder gestart als intercedent bij Dactylo. Vervolgens ben ik vestigingsmanager geworden in Best en Eindhoven. Toen Randstad het bedrijf overnam, heb ik daar nog een paar jaar met veel plezier gewerkt, maar ik kreeg de ambitie om zelfstandig ondernemer te worden.”

Regionale vacaturewebsite
Daarom startte hij vijf jaar geleden Stultiens Recruitment. “Dat begon met de werving en selectie voor bedrijven uit de regio”, aldus Lennart. “Mede door de crisis veranderde de markt steeds meer naar techniek. En dan zit je in dit gebied goed.”

Los van Stultiens Recruitment begon hij een jaar geleden samen met Arjan Elbers en Randy Cillekens van Internet+ bureau Get.Noticed uit Nederweert een online vacaturemedium voor Weert. “Ik had abonnementen op Monsterboard en Nationale Vacaturebank, maar dat kostte handenvol geld en het leverde niet op wat ik wilde. Vaak kreeg ik reacties van sollicitanten uit het noorden en westen van het land. Ik dacht: dat moet anders kunnen.”

Lennart voegde de daad bij het woord en zette de website www.vacaturesinweert.nl online. Zoals de naam aangeeft, is de site gefocust op vacatures binnen de gemeente. “Zo’n site bestond nog niet. Het is hyperregionaal van karakter. En daarin onderscheidt het zich van andere vacaturesites.”

Bedrijven willen het liefst werknemers uit de directe omgeving. “Natuurlijk uit praktisch oogpunt, maar vooral vanwege de cultuur. Neem het Weerter ons-kent-ons gevoel. Daardoor ontstaat betrokkenheid bij een bedrijf.”

Promotie
Er bleek vanuit het bedrijfsleven een grote vraag te zijn om regionaal en online de vacatures te plaatsen. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten. “Voor bedrijven is het ook een manier om te adverteren. Normaal zet je een advertentie om je bedrijf te promoten. Doordat wij het bedrijfslogo plaatsen en er bedrijfsvideo’s aan toegevoegd kunnen worden, promoot je gelijk het bedrijf. Dat heeft een meerwaarde.”

Vanwege het succes is de Weerter site uitgebreid naar een online platform voor zestien gemeenten. “Het groeit elke maand verder”, zegt Lennart tevreden. “Voor de komende maanden staan al nieuwe sites klaar voor Roermond, Veghel en Groningen.” Alle bedrijven kunnen er terecht. “Van ongeschoold tot universitair opgeleid personeel”, zegt Lennart.

De regionale sites zijn onderdeel van een overkoepelende site en alle vacatures worden gelinkt aan sociale media om extra bezoekers te trekken. In totaal werden al meer dan vijfduizend vacatures online geplaatst. “We willen de grootste van Nederland worden.”

Interesse
De eerste vacatureplaatsing is gratis. Bedrijven kunnen dus eerst uitproberen of de site voor hen rendabel is. Daarna zijn de kosten 99 euro voor twee maanden. Interesse? Surf dan naar de website en neem contact op.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge