Regionaal Werkbedrijf Midden-Limburg
Foto: RTV Roermond

Afgelopen donderdag is de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de oprichting van het Regionaal Werkbedrijf Midden-Limburg.

Dat is een netwerkorganisatie tussen sociale partners, UWV en gemeenten met als doel de realisatie van de banenafspraak die het kabinet met sociale partners heeft gemaakt in het sociaal akkoord van april 2013. Landelijk moeten er tot 2026 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking gerealiseerd worden. Voor Midden-Limburg ligt die taakstelling op 1460 banen.

Meer bekendheid geven
Hiervan neemt het bedrijfsleven er 1285 voor haar rekening en de overheid 175. Om in het regionale bedrijfsleven meer bekendheid te geven aan dit project is oud-staatsecretaris Henk van Hoof aangesteld als aanjager van deze banenafspraak. In de vergadering van het Werkbedrijf is tevens besloten een aanjager voor de overheidssector te gaan aanstellen. Dit zijn alle werkgevers in de regio, die bij pensioenfonds ABP zijn aangesloten.

Regionaal arbeidsmarktbeleid
De voorzitter van het Werkbedrijf, Gerard IJff, wethouder arbeidsmarktbeleid van de Gemeente Roermond, heeft deze overeenkomst getekend namens de stuurgroep regionaal arbeidsmarktbeleid. Hierin werken de zeven Midden-Limburgse gemeenten samen op het gebied van het regionale arbeidsmarktbeleid. Namens het LWV tekende secretaris Mark Hendriks. Namens UWV regiomanager Don Thijssen, namens de vakorganisatie FNV Paul Lempens en namens het CNV Rene Lahoye.