Horne Quartier

De voormalige KMS is maandagmiddag officieel overgedragen aan stichting Horne Quartier. Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Weert, stichting Horne Quartier en veel pers woonden het feestelijke moment bij.

De overdracht van de kazerne is een buitengewoon grote en belangrijke ontwikkeling voor de gemeente Weert. De plannen van HQ zijn een geweldige impuls voor Weert op de lange termijn. Het gaat om nieuwe, innovatieve en bovenregionale activiteiten en een groei van de werkgelegenheid. In vijf jaar tijd gaat het om een groei van circa 150 arbeidsplaatsen op het gebied van educatie, sport, zorg en ontwikkeling.

“Het is een van de meest belangrijke locaties van Weert”, zei burgemeester Jos Heijmans. “Door de plannen van stichting Horne Quartier kunnen we gezamenlijk op weg naar Weert 2030 (strategische toekomstvisie, red.).”

Bij het officiële moment spraken achtereenvolgens burgemeester Heijmans namens de gemeente Weert, Eric de Vetter namens het Rijksvastgoedbedrijf en Anton Poell namens stichting HQ. Wethouder Paul Sterk droeg een sonnet voor dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. Daarna werd de vlag van het Rijksvastgoedbedrijf symbolisch neergehaald en de vlag van stichting HQ gehesen.

In de komende editie van het Zakenblad vertelt ondernemer Anton Poell uitgebreid over de plannen van HQ.

Horne Quartier

 

Horne Quartier

 

Horne Quartier