Margriet van Rijt in het Toerist Information Center
Margriet van Rijt front desk medewerkster Toerist Information Center

Op vrijdag 18 maart aanstaande is de opening voor genodigden van het Tourist Information Center – Land van Antje in Weert. Initiatiefnemer Thijs Hendrix doet dat samen met burgemeesters, wethouders en schepenen van alle gemeenten die deel uitmaken van Land van Antje.

Het Tourist Information Center wordt het onthaalcentrum voor bezoekers aan het grensoverschrijdende natuurgebied Kempen~Broek. In het Tourist Information Center (TIC) vinden toeristen en recreanten informatie over de regio, activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen. Daarnaast ontwikkelt het TIC met haar partners concepten om het toerisme in het Land van Antje verder te ontwikkelen. Een van die concepten is het zo spoedig mogelijk herstellen van de spoorverbinding Weert-Hamont-Antwerpen voor personenvervoer. Ook er er in samenwerking met Antje Tours een grensoverschrijdende molenroute, en een wandeling langs (rijks)monumenten in Weert ontwikkeld.

Een intensieve samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, instanties en instellingen, verhoogt de aantrekkingskracht, kwaliteit en waarde van de grensoverschrijdende regio. Voor zowel (toekomstige) inwoners, recreanten, toeristen als de zakelijke markt. De groenste regio van de wereld heeft veel te bieden en is uitermate interessant als vestigingsgebied voor bedrijven in de maakindustrie, logistiek, dienstverlening en land- en tuinbouw. Alle gemeenten tezamen kunnen profiteren van een grote toestroom van nationale en internationale toeristen, recreanten en bedrijven. Het Tourist Information Center Land van Antje is een eerste, succesvolle aanzet tot samenwerking waardoor de gestelde doelen kunnen worden behaald.

Het Land van Antje is vanuit het Weerter perspectief de benaming voor de grensoverschrijdende regio die bestaat uit  de Nederlandse gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas en Cranendonck, en de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Doelstelling is om gezamenlijk het Land van Antje te promoten door het ontwikkelen, uitwisselen en communiceren van unieke en onderscheidende kenmerken en activiteiten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in de groenste regio van de wereld.

Zaterdag 19 maart, Paardenmarkt, gaat het Tourist Information Center open voor het publiek. U wordt dan ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai en u kunt per paard en huifkar vervoerd worden naar de binnenstad. Om ca. 13.30 uur komt Ton Wolter in zijn rol als the voice of Europe een tribute aan Eddy Wally ten gehore brengen. Bij Brasserie-hotel Antje van de Statie staat de kinderattractie  ‘Harry de Hengst’. Voel je een echte cowboy of cowgirl op Harry de hengst. Deze vriendelijke rodeo hengst wil dolgraag een ritje met jou rijden. Hoe langer jij het volhoudt, hoe harder en wilder de hengst gaat. Hoe lang hou jij het vol?