Fietsers Weert

De gemeente Weert gaat zorgen voor meer fietsparkeerplaatsen in het centrum. In samenwerking met onder andere het Pact van de Binnenstad zijn de meest urgente knelpunten benoemd. Gestart wordt met het plaatsen van extra rekken voor 190 fietsen op het Collegeplein en een verdubbeling van de rekken op de Nieuwe Markt. Aan deze rekken kun je ook je fiets vastmaken wat weer fietsendiefstal tegengaat. De werkzaamheden starten komende maandag en duren tot 4 maart. Ze vormen de eerste fase van een omvangrijk plan om de beleving van de binnenstad te verbeteren, te zorgen voor vergroening en het beter fietsparkeren.

Op de Nieuwe Markt/Van Berlostraat staan altijd erg veel fietsen. Zoveel zelfs dat ingangen van winkels soms worden versperd en hulpdiensten moeilijk op de Nieuwe Markt kunnen komen. Om fietsers voldoende plek te bieden, wordt op verschillende plekken in de omgeving het aantal rekken fors uitgebreid. Op de Nieuwe Markt worden de enkele rekken vervangen door dubbele. Verder komen hier twee fietsparkeervakken waarbinnen je fiets geen hinder geeft. Stal je daar buiten, dan hinder je de looproute naar een winkel of de calamiteitenroute voor hulpdiensten en riskeer je dat je fiets verwijderd wordt. Voor het personeel van winkels worden plekken gerealiseerd op het Raphaelpad.

Verdubbeling fietsparkeerplaatsen Collegeplein
Om de parkeerdruk op de Nieuwe Markt verder te verlichten, komen er extra fietsenrekken op het Collegeplein. Op het Collegeplein worden de huidige rekken en de stenen muurtjes verwijderd. Hierdoor kunnen er dubbel zo veel fietsen geparkeerd worden. De fietsrekken krijgen een mooie groene afscherming. Later in het voorjaar worden de boomroosters verwijderd. In plaats hiervan worden vaste, bloeiende planten aangebracht net als op de singels. Daarmee wordt dit een aantrekkelijke fietsstalplek voor mensen die vanuit Weert-Noord het centrum bezoeken.

Veilig stallen
In Weert worden een paar honderd fietsen per jaar gestolen. Je fiets wordt eerder gestolen wanneer hij niet op slot en aangebonden staat. Wil je ook weer naar huis met je fiets, zorg dan dat je fiets op slot staat en vastgemaakt is aan een fietsenrek.

Dit is een persbericht van de gemeente Weert.