Schaatsen in Franciscus Huis

Een geweldig succes. Zo noemt Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert de tweede editie van de ijsbaan op de Biest in Weert. De overdekte ijsbaan trok zo’n 15.000 bezoekers waarvan er meer dan 6000 de schaatsen ondergebonden hebben.

In het Franciscus Huis kon van 6 december tot 3 januari geschaatst worden. Circa 150 vrijwilligers hebben een bijdrage geleverd om het tot een succes te maken. Veel maatschappelijke organisaties uit het onderwijs, zorg en welzijn hebben de ijsbaan weten te vinden.

Optredens
Deze vrijwilligers en de ruim 75 sponsoren zijn onmisbaar geweest om dit winters evenement te laten slagen. Wethouder Geert Gabriëls en Mgr. Everard de Jong hebben op 6 december op een prachtige wijze de ijsbaan officieel geopend. Bezoekers konden ook genieten van live optredens van zangeres Linda Smeets onder begeleiding van gitarist Jouri van Thuijl en de playback act van Jessica Liebregts.

Grotere ijsbaan
Deze editie werd de grotere ijsbaan intensief gebruikt en hebben bezoekers, jong en oud, regelmatig kunnen genieten van schitterende optredens. Kunstschaatsclub Artistic uit Maaseik hebben de opening artistiek en sportief omlijst, Kids on Ice uit Eindhoven hebben in de kerstvakantie een geweldige show gegeven en bezoekers konden dagelijks genieten van een muzikale omlijsting door PSW Serious Request, DJ’s Joos en Leon. Aanstormend talent DJ Diego heeft de afsluiting van de ijsbaan voor zijn rekening genomen.

Schaatsplezier
Het Franciscus Huis was prachtig aangekleed in kerstsfeer. De prachtige diverse kerstallen van Jos Moonen kon men ook dit jaar weer volop bewonderen. Op het podium konden gasten aangenaam zitten en genieten van het schaatsplezier onder het genot van de nodige koek en zopie. Er werd warme chocolademelk en erwtensoep geserveerd en meer dan 5.000 verse wafels gebakken en verkocht.

Schaatsen in Franciscus Huis