Keyport 2020

Onlangs publiceerde het blad Management Team (MT) het derde jaar op rij de Maakindustrie top 100. Ook in de huidige editie hebben opnieuw een aantal bedrijven uit de Keyport 2020 regio een positie weten te bemachtigen.

Zeker tweede plaats voor SIF uit Roermond dat wereldleider is in de productie van onderdelen voor windturbines en de negende plaats voor van Aarsen uit Panheel dat wereldwijd een begrip is in de procestechnologie voor de mengvoederindustrie vielen op. Maar ook de notering van attractiebouwer Vekoma Rides (36) uit Vlodrop en duurzaam toiletpapierfabrikant Van Houtum (51)uit Swalmen dwingen respect af. Deze bedrijven tonen dat de Keyport 2020 regio een speler van formaat is binnen de Nederlandse maakindustrie.

De maakindustrie is een belangrijke werkgever en aanjager van de bestedingen en herstel van de Nederlandse economie. Management Team vindt dat Nederland wel wat trotser mag zijn op zijn maakbedrijven. Want niet alleen grote spelers als Philips en VDL zijn wereldspeler en marktleider in hun niche, zo zijn er gelukkig nog veel meer. Om dit in beeld te brengen is men in 2013 begonnen met het in kaart brengen van een lijst met 100 beste maakbedrijven van Nederland. Voor de volledige lijst klik hier.

Keyport 2020 is de samenwerking tussen de zeven Midden-Limburgse gemeenten – Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert, de Brabantse gemeente Cranendonck, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren onder één noemer: Keyport 2020