Swinnen Weert

De gemeente Weert en vleesverwerkingsbedrijf Swinnen slaan de handen ineen om tot een oplossing te komen om de overlast voor de buurt te verminderen. Vorige week heeft wethouder van Eersel het bedrijf Swinnen hiervoor uitgenodigd. De huidige locatie, midden in de woonwijk Leuken, geeft overlast op het gebied van geparkeerde voertuigen, vrachtwagenverkeer en geluid. Bovendien is het ook niet optimaal voor de logistiek rondom het bedrijf.

De gemeente Weert zet een projectleider in om samen met Swinnen voor de zomervakantie duidelijkheid te verkrijgen over de verschillende opties. Wethouder Frans van Eersel: “Er zijn drie mogelijkheden: verplaatsing naar nieuwbouw op een andere locatie, verplaatsing naar een bestaand pand op een andere locatie of de huidige locatie optimaliseren. Door extra inzet vanuit onze zijde willen we dit langlopende proces versnellen. Door kennis en ervaring te bundelen, werken we doelgericht naar een oplossing toe. Na de verplaatsing van winkelcentrum Leuken is dit een van de andere hete hangijzers om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren.”

Dit is een persbericht van de gemeente Weert.