zoektocht naar Fairtrade-bedrijven in Weert

De gemeente Weert zoekt eerlijke bedrijven en organisaties voor het behalen van de titel Fairtrade Gemeente. Verkoopt uw winkel, horecaonderneming of organisatie fairtrade producten of gebruikt uw bedrijf of (maatschappelijke) organisatie minimaal fairtrade koffie en thee voor eigen gebruik? Laat het de gemeente weten zodat Weert kans maakt op de titel Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade Gemeente mogen noemen.

Criteria
Om de titel te behalen moet Weert onder andere aan de volgende criteria voldoen:
– In de plaatselijke winkels worden fairtrade producten verkocht of serveren horecabedrijven fairtrade producten.
– Lokale (maatschappelijke) organisaties, bedrijven en groothandels kopen en gebruiken fairtrade producten, minimaal koffie en thee.

De gemeente Weert is op zoek naar deze winkels, bedrijven en organisaties. Bent u er een of kent u er een? Mail dan naar gemeente@weert.nl.

Voortgang
Eind 2014 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt opgeroepen om te voldoen aan de criteria van Fair Trade gemeenten. Op dit moment werkt de gemeente Weert hier hard aan en is de voortgang te volgen op www.fairtradegemeenten.nl.