Noteer het vast in de agenda. Zaterdag 19 Maart (Paardenmarkt) gaat het gloednieuwe Tourist Information Center Land van Antje in Weert open voor publiek. Het Tourist Information Center (TIC) is het onthaalcentrum voor bezoekers aan het grensoverschrijdende natuurpark Kempen~Broek, geeft toeristen en recreanten informatie over de regio en bemiddelt bij het reserveren.

Ook ontwikkelt het TIC met haar partners concepten om het toerisme in het Land van Antje verder te ontwikkelen. Een van die concepten is het herstellen van de spoorverbinding Weert-Hamont-Antwerpen voor personenvervoer.

Promoten van de regio
Het Land van Antje wordt de benaming voor de grensoverschrijdende regio die bestaat uit de Nederlandse gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Cranendonck en de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Doelstelling is om gezamenlijk het Land van Antje te promoten door het ontwikkelen, uitwisselen en communiceren van unieke en onderscheidende kenmerken en activiteiten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in de groenste regio van de wereld.

Intensieve samenwerking
Een intensieve samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, diensten en instellingen, moet de aantrekkingskracht, kwaliteit en waarde van de regio, voor zowel – toekomstige – inwoners, recreanten, toeristen en de zakelijke markt verhogen. De regio heeft veel te bieden en is uitermate interessant als vestigingsgebied voor bedrijven in de maakindustrie, logistiek, dienstverlening en land- en tuinbouw. Alle gemeenten samen kunnen profiteren van een grote toestroom van nationale en internationale toeristen, recreanten en bedrijven.

Openingshandeling
Op vrijdag 18 maart om 14.00 uur vindt de officiële openingshandeling plaats. Alle burgemeesters van de in het Land van Antje liggende gemeenten zijn hiervoor uitgenodigd. De initiatiefnemers heten u van harte welkom een dag later, op 19 maart een kijkje te komen nemen.