Fietscrossbaan
Fietscrossbaan

De ontwikkelingen in het sporthalgebied volgen elkaar snel op. Na het startsein van afgelopen donderdag in samenwerking met basisschool Leuken, is afgelopen vrijdag gestart met de aanleg van de fietscrossbaan. De heuvels zijn aangelegd met behulp van een graafmachine, de rest wordt met de hand gegraven en aangelegd.

Op 27 september is een groep vrijwilligers jong en oud in alle vroegte begonnen met het ingraven van de autobanden langs het parcours van de fietscrossbaan. De start en finish worden gemarkeerd met rood/witte banden en zullen op termijn nog worden voorzien van de benodigde bebording. Gedurende de ochtend zijn er alweer allerlei nieuwe ideeën ontstaan voor de verdere aanleg van de fietscrossbaan en de bijbehorende voorzieningen zoals bankjes en een voetbalveldje met goals van autobanden.
De aanleg van de fietscrossbaan is tot op heden nog zonder financiële middelen gelukt. Het motto “Zo veel mogelijk bereiken met minimale middelen” wordt hiermee weer extra kracht bij gezet. “We proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van gebruikte materialen voor de inrichting van de natuurlijke speelplek en de fietscrossbaan” aldus Petra Meijboom, bestuurslid van Wijkraad Leuken en kartrekker van het project herinrichting sporthalgebied.

De fietscrossbaan en natuurlijke speelplek maken onderdeel uit van het totale plan voor herinrichting van het totale sporthalgebied. In het gebied zijn ook 100 volkstuintjes gerealiseerd. Voor de mensen die nog interesse hebben in een volkstuintje, er zijn nog 6 percelen van 50m2 beschikbaar.