Super gemotiveerde Greenkeepers bij Golfbaan het Woold in Asten
Vlnr: Ron de Haan, Nanda Vleeshouwers (Werk.Kom), Lars, Henk Loomans en Frans van Eijk (het Woold)

Hole in one

Veel werkgevers kennen Werk.Kom inmiddels als hét bemiddelingsbedrijf van de gemeenten Weert, Nederweert en Risse Groep dat werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddelt naar een passende werkgever. Het gaat hierbij om uiteenlopende categorieën werkzoekenden die tegen aantrekkelijke voorwaarden aan de slag gaan. Zij bieden niet alleen veel toegevoegde waarde voor het bedrijf, de werkgever bereidt zich hiermee uitstekend voor op de Participatiewet.

Een werkgever die dit in de praktijk ondervindt is Golfbaan het Woold in Asten. Al enkele jaren biedt de golfbaan arbeidsplekken aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het begon met één droombaan en groeide uit tot meerdere plaatsingen. Recent is daar Lars bijgekomen, een jongere die vanuit de Widdonck als stagiair bij het Woold begon en inmiddels – via bemiddeling van Werk.Kom – een baan kreeg als Greenkeeper.

Brede doelgroep
Lars maakt deel uit van een groep jongeren die moeite heeft om op school een startkwalificatie te behalen, maar die – met de juiste ondersteuning – prima kan functioneren bij een werkgever. Werk.Kom heeft van de gemeente Weert het vertrouwen gekregen om ook deze jongeren te bemiddelen naar werk. Het Woold gaf Lars een kans. “Ook wij moesten even wennen hoe we met zo’n specifieke jongere om moesten gaan”, bekent manager Frans van Eijk van het Woold. “Nu we weten dat ze op hun plaats zijn, kun je geen betere mensen hebben. Ze zijn super gemotiveerd. Een soort hole in one.”
Hoofd Greenkeeper Henk Loomans: “Lars is een echte fan van John Deere grasmachines en hij zet zich voor honderd procent in. Een betere maaier vind je niet. Belangrijk is dat we hem structuur meegeven. Werk.Kom, – maar ook de begeleider van de Widdonck – steunt ons daarin en geeft goede tips.”

Loonkostentegemoetkoming
Voor de plaatsing van Lars heeft Werk.Kom een loonwaardemeting uitgevoerd. Dat houdt in dat Werk.Kom op basis van tempo, kwaliteit en inzetbaarheid precies onderzoekt wat de loonwaarde van de kandidaat is. Als de loonwaarde lager ligt dan het wettelijk minimumloon, ontvangt de werkgever een loonkostentegemoetkoming van de gemeente. Dit maakt het voor de werkgever extra aantrekkelijk.

Weinig risico en maximale ondersteuning t.a.v. de Participatiewet
Behalve in de vorm van een loonwaardemeting kan Werk.Kom werkgevers maximaal onder-steunen om invulling te geven aan de Participatiewet. Dit gebeurt onder meer in de vorm van een Quickscan. Hiermee wordt kosteloos onderzocht welke mogelijkheden er in uw bedrijf zijn om kansen te bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien kunt u deelnemen aan Participatielunches en krijgt u individueel advies.
Naast proefplaatsingen, leerwerktrajecten, nazorg en begeleiding op de werkplek behoort ook een no-riskpolis of payrollconstructie tot de mogelijkheden, zodat u als werkgever weinig tot geen risico loopt.

Meer weten over Werk.Kom?
Neem vrijblijvend contact op of bezoek onze Participatielunches (zie website)!

Mail naar: info@werkpuntkom.nl
of bel: 0495 584 670.

www.werkpuntkom.nl