Eldra + Werk.Kom
V.l.n.r.: Leon Gisberts, Huub Peeters, Frits Teesselink en Katja Gruijthuijsen

Eldra uit Ittervoort is een internationaal georiënteerde kabelproducent die MVO hoog in het vaandel heeft staan. Én inzet. Juist deze karaktereigenschap heeft Leon Gisberts veel gebracht. Via Werk.Kom startte hij september 2014 bij Eldra met een externe arbeidstrainingsplek voor drie maanden. Zijn goede arbeidsethos, leergierigheid en teamspirit leverden hem de ultieme beloning op: een halfjaarcontract.

Werk.Kom is hét bemiddelingsbedrijf van de gemeente Weert, de gemeente Nederweert en de Risse Groep. Werk.Kom bemiddelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passende werkgevers in de regio. Dit kunnen personen zijn met een Wsw-indicatie, maar ook met een bijstandsuitkering. Behalve voor advies over alle aspecten van hun personeelsvraag, kunnen werkgevers óók voor het uitzetten van vacatures terecht bij Werk.Kom. Aan de dienstverlening van Werk.Kom zijn geen kosten verbonden.

Externe leerwerkplek
Katja Gruijthuijsen, adviseur werkgeversdiensten bij Werk.Kom, kwam via telefonische acquisitie in contact met Laura Migchels, P&O-adviseur van Eldra. Dit bedrijf in Ittervoort, onderdeel van de TKH Group, is producent van innovatieve kabeloplossingen. Na hun kennismakingsgesprek werd Katja in contact gebracht met Frits Teesselink, de managing director van TKH Logistics in Haaksbergen. Daar werkten immers al Wajongers, tot zijn grote tevredenheid. In overleg met Katja stelde hij bij Eldra een externe leerwerkplek ter beschikking. Daarbij werd een nieuwe functie gecreëerd in de geest van jobcarving: de procesoperators van Eldra zouden worden ondersteund bij hun werkzaamheden. Katja kreeg van een collega een geschikte kandidaat aangedragen: Leon Gisberts, die acht maanden bij Werk.Kom intern had gewerkt en zich goed had bewezen. Van alle sollicitanten maakte Leon de meeste indruk op Eldra. De andere kandidaten waren een (sollicitatie)ervaring rijker.

Geweldige inzet
“Ik heb eerst haspels schoongespoten en daarna het magazijn stofvrij gemaakt. Je moet meteen aantonen dat je gemotiveerd bent en wilt werken. Gewoon de handen uit de mouwen steken en de kans pakken. Iedereen hier is behulpzaam, leert me alles aan en als ik iets niet weet, dan vraag ik het aan mijn voorman Huub Peeters of aan mijn collega’s”, aldus Leon, die na zijn sterke start het vertrouwen kreeg om diverse machines te leren bedienen. “Wij zoeken altijd de grenzen van onze mensen op”, verklaart Frits Teesselink. Huub Peeters vult aan: “Leon doet zijn werk heel grondig, secuur én is supergemotiveerd. Als hij ergens klaar mee is, komt hij vaak om extra werk vragen.” Die assertiviteit kan Frits Teesselink zeer waarderen. “Wij eisen inzet van iedereen, ongeacht je niveau, functie of capaciteiten. Dat zit in je karakter. Leon toont de juiste motivatie en een geweldige inzet, en daar zijn wij blij mee.”

Het mooiste kerstcadeau
Vlak voor Kerst werd Katja Gruijthuijsen gebeld door Laura Migchels: Eldra zou Leon een baan aanbieden. “En dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken!”, zegt Katja. Leon zelf was ‘dol- en dolblij’ toen hij het nieuws kreeg. “Mijn mooiste kerstcadeau in jaren!” Frits Teesselink en Katja Gruijthuijsen glimlachen trots bij deze warme woorden, maar zijn ook zeer tevreden over hun samenwerking. “Ik vind het fijn om bedrijven als Eldra tegen te komen, die openstaan voor dit soort concepten”, aldus Katja, waarop Frits Teesselink afsluit: “Wij hebben de samenwerking met Werk.Kom als positief ervaren. De natuurlijke betrokkenheid die onze medewerkers tonen, heb­ben we ook er­varen bij de mensen van Werk.Kom.”

“Wij eisen inzet van iedereen, ongeacht je niveau, functie of capaciteiten. Dat zit in je karakter. Leon toont de juiste motivatie en een geweldige inzet, en daar
zijn wij blij mee”